Αρχική » Χωρίς Όρια: Οι δύσκολες αποφάσεις τώρα

Χωρίς Όρια: Οι δύσκολες αποφάσεις τώρα

από Άκης Χουζούρης

Για άλλο ένα Φθινόπωρο οδηγούμαστε σε νεκρούς και διασωληνωμένους που ξεπερνούν το αφήγημα οτι η Πανδημία πέρασε. Δυστυχώς λόγω του αδύναμου ΕΣΥ δεν μπορεί να υπάρξει υγειονομική κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δεν είναι η γενική εμβολιαστική κάλυψη το κύριο στοιχείο της Κρατικής εικόνας, αλλά η έλλειψη Γιατρών Νοσηλευτών και κλινών ΜΕΘ που δυναμιτίζουν τα αποτελέσματα της Πανδημίας.

Το εμβόλια είναι το πιο δυνατό όπλο. Ωραία πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Αλλά και αν εμβολιαστούμε όλοι, τότε πάλι θα υπήρχε πανδημία και επιπλοκές στους ανθρώπους με χρόνια και βαριά νοσήματα. Είναι ένα δυνατό όπλο αλλά η πολιτική συζήτηση εξαντλήθηκε εκεί. Όπως και στα ΜΜΕ. Λάθος. Έδωσε το μαξιλαράκι στην κυβέρνηση να μην πάρει αποφάσεις και να χαλαρώσει.

Δυστυχώς το Ελληνικό Κράτος είναι “χαλαρό”. Πολύ “χαλαρό”. Προέρχεται ιστορικά από Γερμανικά και Γαλλικά πρότυπα, αλλά οι “βαλκανικές” και “Ορθόδοξες” επιρροές του το κάνουν να έχει λιγότερη λογική και επιστημονική βάση στις επιλογές του. Αυτό πληρώνει στην εξωτερική πολιτική, αυτό πληρώνει στη Δημόσια Υγεία.

Και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε το αυταρχικό, συγκεντρωτικό, επιτελικό, Αθηναϊκό κομμάτι αναδύεται ως “Ήρωας” που θα σώσει τελευταία στιγμή τη Χώρα, την Ελλάδα μας. Τέτοιες πολιτικές είναι άφθονες ειδικά σε εποχές διαρκούς κρίσης και άμεσης έκτακτης ανάγκης. Όπως στην εποχή της Πανδημίας.

Αναμένουμε λοιπόν το γενικό Lockdown και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60. Γιατί πάλι δεν έχουμε Κράτος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00