Αρχική » Χαμόγελα σκόρπισε ο Ημιμαραθώνιος 2024 στον Δήμο Ήλιδας

Χαμόγελα σκόρπισε ο Ημιμαραθώνιος 2024 στον Δήμο Ήλιδας

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 30 Μαρτίου το κέντρο της Αμαλιάδας γέμισε αθλητές και χαμόγελα.

Από νωρίς το μεσημέρι τοποθετήθηκε η αφετηρία στην πλατεία Αγίου Αθανασίου και οι εθελοντές του Δήμου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με την προετοιμασία και της παραμικρής λεπτομέρειας. Νερά, ενεργειακά ποτά και μπανάνες περίμεναν τους αθλητές με τον τερματισμό τους στον Ημιμαραθώνιο 2024.

Η υπεύθυνη της οργάνωσης κ. Μάγδα Χριστοδουλοπούλου, ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο με τα σχόλια και την χαρά του κόσμου, καθώς προετοίμαζε πυρετωδώς την οργάνωση του Ημιμαραθώνιου καιρό τώρα.

Όταν οι διαγωνιζόμενοι πήραν τα νούμερα τους, στήθηκαν στην αφετηρία και τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας. Έτσι πρώτα διαγωνίστηκαν οι μικρότερες ηλικίες του δημοτικού. Αρκετοί ήταν οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους αλλά και δάσκαλοι. Ανάμεσα στο πλήθος συναντήσαμε και την υπεύθυνη των Ακαδημιών του ΑΣΤΕΡΑ  Μαρία Κρινά, η οποία συνόδευε τα μικρά των Ακαδημιών.

Τερμάτισαν οι πρώτοι νικητές και στην συνέχεια ακολούθησαν τα γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς και το γκρουπ των ενηλίκων.

Στο τέρμα τους περίμεναν αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή τους. Στην βράβευση των διαγωνιζόμενων βρισκόταν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Σύντομα βρέθηκε στο πλευρό του και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρης Παναγιωτόπουλος και μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Γεωργουλή και τον Πρόεδρο Κοινότητας Αμαλιάδας Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού Γιώργο Κράλλη, και την  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεώνη Γεωργοπούλου βράβευαν  τους συμμετέχοντες με χαμόγελο.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η εμφάνιση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος ένοιωθε ιδιαίτερη υπερηφάνεια γιατί η κόρη του ήταν στους συμμετέχοντες του Ημιμαραθώνιου. Βράβευσε και αυτός με μετάλλιο τους συμμετέχοντες και τους ευχήθηκε πάντα επιτυχίες.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός τίμησε επίσης την εκδήλωση  και έδωσε μετάλλια καθώς και από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιώργος Παναγούλιας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Με αρκετό κέφι κατέφθασε ο Ανδρέας Παπαδάκος, επικεφαλής της Παράταξης  Ήλιδα 36 και επικεφαλής του Α.Ο ΑΣΤΕΡΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, λίγο αργοπορημένος γύρισε απο το γήπεδο και αρκετά χαρούμενος μετά την νίκη της ομάδας του και την είσοδο της στα play off ήρθε να καμαρώσει από κοντά τις ακαδημίες του και τους συμμετέχοντες του Ημιμαραθώνιου. Έδωσε μετάλλια και συνομίλησε με τον κόσμο.

Κατά τις 19:00 κατέφθασε και ο πρώτος αθλητής από τον μεγάλη διαδρομή της Αρχαίας Ήλιδας. Η πορεία τους ξεκίνησε από τις 17:15 από την Αρχαία Ήλιδα και τους περίμεναν στεφάνια ελιάς και μετάλλια. 

Την μεγάλη πορεία και τους συμμετέχοντες συνόδευε εκτός από την αστυνομία και η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας -ΜΟΤΟΛΕΑ.

Ακολούθησε η βράβευση των 3 πρώτων αθλητών σε όλες τις κατηγορίες , οι οποίοι παρέλαβαν το χάλκινο, το ασημένιο και το χρυσό μετάλλιο.

Τους αθλητές βράβευσαν στο τέλος ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κράλλης, ο Αντιδήμαρχος κ. ΑΘανασόπουλος, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα 36» Ανδρέας Παπαδάκος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  κ. Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλόπουλος και αθλητικοί παράγοντες με σημαντικές διακρίσεις.

Ο Ημιμαραθώνιος ήταν μια όμορφη εκδήλωση για την πόλη της Αμαλιάδας και έδωσε το καλό παράδειγμα για την ευγενή άμιλλα και προώθησε τον αθλητισμό και την αλληλεγγύη. Ευχόμαστε περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις να λάβουν χώρα στον Δήμο Ήλιδας οι οποίες τον αναβαθμίζουν και δίνουν ελπίδες για την νέα γενιά.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00