Αρχική » Θεατρική παράσταση “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”!

Θεατρική παράσταση “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”!

από Maria Petroutsa

Στην σκηνή ετοιμάζεται να ανέβει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του  Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως  που παρουσιάζει το θεατρικό έργο “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία της Τζένης Μπίθα. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την προσεχή Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου Ζαχάρως και θα παίζεται έως και την Δευτέρα 8 Απριλίου.
Το 1974 ο Ντάριο Φο ανέβαζε στο θέατρο μια εντελώς σουρεαλιστική ιστορία: φαντάστηκε πως οι τιμές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα (μα, γίνονται αυτά τα πράματα;) και πως οι κάτοικοι μιας γειτονιάς του Μιλάνο αποφάσισαν να πληρώσουν στο σούπερ-μάρκετ τα μισά χρήματα από όσα τους ζητήθηκαν -ή οι πιο θαρραλέοι να μην πληρώσουν τίποτα! (μα, γίνονται αυτά τα πράγματα;). Με αφετηρία την «απαλλοτρίωση» του σουπερμάρκετ, οι ήρωες του έργου μπλέκουν σε μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων, που τους ωθούν σε πράξεις τις οποίες υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκαναν.
Παρά τον μισό αιώνα που μεσολαβεί από την συγγραφή του έργου έως σήμερα, τα ζητήματα που θίγει παραμένουν επίκαιρα. Ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ανεργία, η ανισότητα και ο αγώνας για επιβίωση, παρουσιάζονται με καυστικότητα και χιούμορ, δημιουργώντας καταστάσεις με τις οποίες εύκολα ταυτίζεται κανείς.
Έτσι, η  κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων, των εργατών, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Σας θυμίζει κάτι;

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΑΝΤΩΝΙΑ: Νότα Κατσάκου

ΤΖΟΒΑΝΝΙ: Γιάννης Καδόγλου

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: Βερόνικα Αβραμοπούλου

ΛΟΥΙΤΖΙ: Παναγιώτης Μπηλιώνης

ΚΑΡΑΜΠΙΝΙΈΡΟΣ : Πόπη Μανιάτη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Μαρία Μακρυγιάννη

ΧΩΡΙΚΟΣ: Σοφία Δασκαλοπούλου

ΓΡΙΑ: Σωτηρία Κυριακοπούλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ -ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ: Τζένη Μπίθα

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Τζένη Μπίθα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ -ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Δημήτρης Νικολόπουλος

                                                                          Χρήστος Ζήρος

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Μέλη της θεατρικής ομάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΩΝ-ΗΧΟΛΗΨΊΑ: Τζένη Μπίθα

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ:  Δημήτρης Νικολόπουλος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως συστάθηκε το 2012 από μία παρέα ανθρώπων που είχαν την επιθυμία να γνωρίσουν τον κόσμο του θεάτρου και να εκφράσουν τις ικανότητές τους. Μέσα από μία σειρά βιωματικών εργαστηρίων, μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού, συζητήσεων και μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων επιδιώξαμε όχι μόνο να εκφραστούμε αλλά και να

προωθήσουμε την πνευματική εξέλιξη και τον πολιτισμό στην πόλη μας.

Σήμερα, η ομάδα μας αριθμεί τα 20 μέλη διαφόρων ηλικιών και επαγγελματικών

δραστηριοτήτων και κατά τη διάρκεια της πορείας της έχει ανεβάσει τις θεατρικές παραστάσεις

σε σκηνοθεσία Βασίλη Φλώρου:

• 2014: «Τρελές Κωμωδίες»

• 2015: «Καλησπέρα κύριε Τσέχωφ»

• 2016: «Οι Γερμανοί δεν έφυγαν ποτέ»

• 2017: «Κλέψε λιγότερο»

• 2018: «Δον Καμίλο»

και σε σκηνοθεσία Τζένης Μπίθα

•         2023 συμμετοχή στο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με συρραφή μονόπρακτων έργων με τίτλο «Σκηνές καθημερινής τρέλλας»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00