Αρχική » ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  

από Maria Petroutsa

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

‘’Παναγιώτατε,

Με χαρά και τιμή, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, σας καλωσορίζω στην Ηλεία και στην σημερινή ημερίδα που πραγματεύεται ένα εξόχως σημαντικό και κρίσιμο ζήτημα που αφορά ολόκληρο τον πλανήτη, γιατί χωρίς υγιές και βιώσιμο περιβάλλον απειλείται η ανθρώπινη ύπαρξη.

Ως οικουμενικός ηγέτης της ορθοδοξίας , έχετε αναλάβει ιδιαίτερα σημαντικές πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και το οικολογικό ζήτημα. Πρωτοβουλίες ουσιαστικού χαρακτήρα, με απτά αποτελέσματα.


Έχοντας επίγνωση του ότι η περιβαλλοντική κρίση αποτελεί το κατεξοχήν σύγχρονο πρόβλημα που απειλεί τη Δημιουργία του Θεού, έχετε αναδείξει την προστασία του αρκετά υψηλά στην ‘ατζέντα’ της Πατριαρχείας σας και δεν είναι τυχαίο που έχετε χαρακτηριστεί ως ο ‘Πράσινος Πατριάρχης’, τον οποίο θεωρώ τίτλο τιμής.


Το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ασχολείται με τα θέματα της οικολογίας και του περιβάλλοντος εδώ και τριάντα χρόνια, καταδεικνύει την ευαισθησία απέναντι σε ζητήματα μείζονος σημασίας που αφορούν την σημερινή γενιά αλλά και τις μέλλουσες γενιές.
Η δυναμική δραστηριότητα μέσω σεμιναρίων και άλλων δράσεων που έχετε αναπτύξει, αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους, ώστε να αγαπήσουν και να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον.

Όπως εσείς ο ίδιος έχετε δηλώσει, “το Πατριαρχείο προσπαθεί να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι το οικολογικό πρόβλημα έχει και μία θεολογική και ηθική και πνευματική διάσταση, η οποία δεσμεύει όλους τους ανθρώπους και όλους τους λαούς. Για τον εαυτό τους και για τους διαδόχους, τις μέλλουσες γενιές”.


Ενστερνιζόμενοι αυτή σας την θέση, επιδιώκουμε και στο Νομό μας να αναληφθούν περαιτέρω δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση και εκεί στοχεύει και η σημερινή ημερίδα για την κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία και εκφράζω την βεβαιότητα ότι θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα. Πολύ σε περισσότερο γιατί εμείς εδώ στην Ηλεία επιδιώκουμε να βρούμε την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ περιβαλλοντικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης αφού το ένα δεν πρέπει να αναιρεί το άλλο. Απαιτείται ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Παναγιώτατε,

Με την δική σας ευλογία ανοίγουμε τις εργασίες της ημερίδας και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας που ευρίσκεσθε μαζί μας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Θέλω επίσης να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του προέδρου της Βουλής , όπως επίσης να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές.’’

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00