Αρχική » Γ. Λέντζας: «Κάνουμε σύνθημά μας το σύνθημα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη: «Η παιδεία θα σώσει το περιβάλλον!»

Γ. Λέντζας: «Κάνουμε σύνθημά μας το σύνθημα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη: «Η παιδεία θα σώσει το περιβάλλον!»

από Maria Petroutsa


Σημεία παρέμβασης Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ημερίδα «Η κοινή αειφόρος συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον – Εκφάνσεις του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου»

«Κάνουμε σύνθημά μας το σύνθημα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη: «Η παιδεία θα σώσει το περιβάλλον!». Μέσα από τα φροντιστήρια βιωσιμότητας στρέφουμε στο ενδιαφέρον μας στην ενημέρωση των παιδιών, της νέας γενιάς.
Το φροντιστήριο βιωσιμότητας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, ακολούθησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, και πλέον, τόσο ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όσο και ο Δήμος Πύργου ανήκουν στο δίκτυο, που αναμένεται να αναπτυχθεί με την προσθήκη και άλλων Δήμων.
Τα ερευνητικά πεδία του φροντιστηρίου βιωσιμότητας εστιάζουν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, με τους εξής άξονες:
-αξιοποίηση των επιστημόνων της περιοχής και ενημέρωση σχετικά με το κλίμα, την γεωλογία, την οικολογία
-ένταξη στις δράσεις των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων του τόπου που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, την αλιεία, τον τουρισμό.
-βιωματικές επισκέψεις στους βιοτόπους
-οργανωμένες επισκέψεις σε υπηρεσίες και θεσμικούς φορείς
-προβολή και ανάδειξη της ιστορίας του τόπου
-εκθέσεις φωτογραφίας
Σχολεία, γονείς, εκκλησία, Δήμοι, πολίτες κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε συστηματικές και οργανωμένες δράσεις, σε παρεμβάσεις, με στόχο την πράσινη μετάβαση σύμφωνα με τις επιταγές του Οικουμενικού Πατριάρχη μας, ώστε να επέλθει η ισορροπία στις σχέσεις ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει