Αρχική » Καθαρός πολιτικός λόγος, μεθοδικότητα και κινητοποίηση δυνάμεων

Σημεία από τη συνέντευξη του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Dnews.gr

Για τη διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Ηλείος Βουλευτής ανέφερε τα εξής:

«Ο Ελληνικός λαός ενδιαφέρεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το κόμμα μας  πριν από δύο μήνες γνώρισε ένα διπλό εκλογικό σοκ, το οποίο λίγο αργότερα έγινε ακόμα πιο ισχυρό με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του. Τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του -όλοι εμείς- με ψυχραιμία προχωράμε στην αποτίμηση των αιτιών που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, σχεδιάζοντας παράλληλα την επόμενη ημέρα και το πως θα κινητοποιήσουμε, θα εμπνεύσουμε και θα γοητεύσουμε ξανά τους πολίτες.

Βεβαίως αυτή η διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας δεν μοιάζει με την προηγούμενη της 15ης Μαΐου του 2022, τότε που πάνω από 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ προσήλθαν στην κάλπη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του. Πλέον, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους και να χαράξουν την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή διαδικασία και είμαι βέβαιος πως το σύνολο των μελών μας έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών. Για τον λόγο αυτόν, πιστεύω πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα προσέλθουν με αυξημένη συμμετοχή, αφενός για να αναδείξουν τον νέο ή τη νέα Πρόεδρο, αφετέρου για να επιβεβαιώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, ένα κόμμα εξουσίας που εκφράζει τους πολίτες από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο.»

Για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε:

«Πρέπει να χαράξουμε -ως κόμμα εξουσίας- ένα στρατηγικό σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης στην κυβέρνηση της ακρίβειας, των χαμηλών προσδοκιών και της περιβαλλοντικής καταστροφής, που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα.  Δίχως αμφιβολία η νέα ηγεσία όπως και όλοι εμείς θα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να ανακτήσει τις χαμένες δυνάμεις του, αυτές που το 2015 έδρασαν καταλυτικά στο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Καθαρός πολιτικός λόγος, μεθοδικότητα και κινητοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα ξαναποκτήσει  έρεισμα στην κοινωνία, εμπνέοντας -και πάλι- τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Έχω εμπιστοσύνη και στην κρίση του ελληνικού λαού και στις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου συνολικά και στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στους συντρόφους μου.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00