Αρχική » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

από Maria Petroutsa

Διεθνείς εξελίξεις και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ατζέντα

-Εν όψει και της συνεδρίασης της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Παρίσι το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου

Οι τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της ατζέντας στην συνάντηση που είχε ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με την Υφυπουργό Εξωτερικών κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ο κ. Νικολακόπουλος, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Υποεπιτροπής Εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και προσφάτως ορίστηκε και μέλος της αντίστοιχης Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που ελέγχει την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ.

Με τις ανωτέρω ιδιότητές του ενημέρωσε εκτενώς την κα Παπαδοπούλου για τα θέματα που έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα στις επιτροπές αυτές και υπήρξε εκτενής συνεργασία , εν όψει και της συνεδρίασης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί, με ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου στο Παρίσι με την συμμετοχή και του ιδίου.

Εφαρμογή του διεθνούς δικαίου

Στην συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό, έγινε εκτενής συζήτηση για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και αυτό που τονίστηκε είναι η υιοθέτηση των αρχών και αξιών καθώς και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της χώρας μας.

Η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής έχει ως αρχή της την εφαρμογή των κανόνων που διέπουν το διεθνές δίκαιο και η χώρα μας διακρίνεται για τον σεβασμό της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να εφαρμόζονται στην πράξη οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως χώρα σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις και στόχος μας είναι να μην αποκλίνουμε από αυτές, ώστε να αποφεύγονται οι κυρώσεις εναντίον μας για μη τήρηση των προβλεπόμενων» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε άκρως εποικοδομητική την συνεργασία του με την κα Παπαδοπούλου, η οποία θα έχει και συνέχεια, ενώ χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική την προσεχή συνεδρίαση στο Παρίσι, καθώς θα διαχειριστεί σημαντικά θέματα και αναμένεται η λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00