Αρχική » Δήλωση του Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου για το Παρά θιν αλός

Δήλωση του Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου για το Παρά θιν αλός

από Maria Petroutsa

Ο κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. μου τηλεφώνησε και με ενημέρωσε ο ίδιος ότι ξεκίνησε στις 23-11-2023 η διαδικασία δημοπράτησης του “Παρά θιν αλός”, μετά από έξι χρόνια δικαστικής εμπλοκής. Τον συγχάρηκα θερμά και τον ευχαρίστησα για την πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία μας η οποία οδήγησε στο καλό αυτό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας μας, μήνες πριν σε συνάντησή μας στο γραφείο του με είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να δημοπρατηθεί το “Παρά θιν αλός” πριν τις εθνικές εκλογές του 2023 πράγμα που ανεξάρτητα της κοινής επιθυμίας μας δεν επετεύχθη. 

Η συνεργασία μας ήταν διαρκής και συντονισμένη. Προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο του και με σκοπό την κατά το δυνατόν ταχύτερο λειτουργία του “Παρά θιν αλός” από την πλευρά μας προωθήσαμε στην ΕΤΑΔ την υπ/ αρ. 45/15.03.2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως, κατόπιν δικής μου εισηγήσεως, η οποία πρότεινε ο χρόνος διάρκειας ενοικίασης να είναι τουλάχιστον επταετής με πρόβλεψη παράτασης για μία ακόμα πενταετία και να λειτουργεί όλη την διάρκεια του έτους. Στην ίδια απόφαση: «με στόχο να συντομευθεί ο χρόνος επαναλειτουργίας του  “Παρά θιν αλός”, ο Δήμος πρότεινε τις εργασίες της επισκευής και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων να τις πραγματοποιήσει ο ανάδοχος-ενοικιαστής, ώστε να απεμπλακεί η διαδικασία από τυχόν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ή καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από τον φόρτο εργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΤΑΔ Α.Ε.».  Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ζαχάρως είχε στόχο να οδηγήσει την ΕΤΑΔ προς μια διαδικασία δημοπράτησης αποτελεσματική και ικανή να προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές – διαχειριστές.

Με το υπ’ αρ. 8151/31.10.2023 έγγραφό μου συγχάρηκα τον κ. Μπαλωμένο, διότι έδωσε τέλος στις εξωδικαστικές αντεγκλήσεις με τον προηγούμενο διαχειριστή του “Παρά θιν αλός”, που καθυστερούσαν, χωρίς λόγο πλέον, την δημοπράτησή του. Θυμίζω ότι το Διοικητικό Εφετείο Πατρών με τις αποφάσεις 202, 206 και 2011/2023 δικαίωσε πανηγυρικά το Δήμο Ζαχάρως αίροντας όλα τα εμπόδια για την επαναλειτουργία του και αποστόμωσε κάθε συκοφαντική και κακόβουλη κριτική. 

Η επαναλειτουργία του “Παρά θιν αλός” ήταν και είναι επιθυμία και όνειρο όχι μόνο των δημοτών του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Εύχομαι η δημοπρασία να οδηγήσει το πολύπαθο “Παρά θιν αλός” σε χέρια ανθρώπων άξιων να το αναδείξουν σε πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00