Αρχική » Σε κλοιό πολιορκίας το Κίεβο – Σφοδρές μάχες με νεκρούς αμάχους και παιδιά

Σε κλοιό πολιορκίας το Κίεβο – Σφοδρές μάχες με νεκρούς αμάχους και παιδιά

από Άκης Χουζούρης

Σφοδρά πυρά σημειώνονται σε διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας αλλά και στα περίχωρά της, ενώ δύο πύραυλοι έπληξαν περιοχές νοτιοδυτικά της πόλης του Κιέβου. Ένας από τους πυραύλους προσγειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ ένας άλλος έπληξε σύμπλεγμα κατοικιών. Από την επίθεση αυτή δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά σύμφωνα με διασώστη τουλάχιστον έξι άμαχοι τραυματίστηκαν. Επίσης, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής 198 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, ενώ περισσότεροι από 1.115 τραυματίστηκαν.Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν μια ρωσική επίθεση στην περιοχή Λβιβ κοντά στην πόλη Μπρόντι στη δυτική Ουκρανία, ανέφερε ο δήμαρχος του Λβιβ στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram. “Τρία ρωσικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν κοντά στο Μπρόντι στις 09:00. Περίπου 60 άνθρωποι“, δήλωσε ο δήμαρχος Αντρέι Σαντόβιι. “Οι (ουκρανικές) ένοπλες δυνάμεις αποκρούουν τον κατακτητή! Η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο“, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, οι μάχες μαίνονται σε ΜαριούποληΧερσώναΜικλάιβ και Οδησσό, σύμφωνα με σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τον Υδροηλεκτρικό σταθμό του Κιέβουστα βόρεια της πρωτεύουσας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το Σάββατο, επικαλούμενο το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας. Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την Μελιτούπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ενώ η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και ναυτικούς πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.

Ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας τόνισε ότι οι μάχες μαίνονται στην πρωτεύουσα και στο νότο της χώρας και ότι ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιτυχώς τις ρωσικές επιθέσεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι μικρές ομάδες ρωσικών δυνάμεων προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Κίεβο και συμμετείχαν σε μάχες με τα ουκρανικά στρατεύματα. Είπε ότι η Ρωσία θέλει να καταλάβει τον έλεγχο της ουκρανικής πρωτεύουσας και να καταστρέψει την ηγεσία της χώρας, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν την κατάσταση στο Κίεβο. «Η Ουκρανία δεν άντεξε απλώς. Η Ουκρανία κερδίζει», είπε ο Ποντόλιακ.

Νωρίτερα άλλωστε, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβουστη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Φωτογραφίες δείχνουν φωτιά στο σημείο, ενώ σε βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται πυρά όπλων.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00