Αρχική » Χορωδία Μυρτούντιων στον Καθολικό Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Χορωδία Μυρτούντιων στον Καθολικό Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

από Maria Petroutsa

Στον Καθολικό Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, στην Αθήνα, εμφανίστηκε η Χορωδία Μυρτουντίων το περασμένο Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, σε μια καθηλωτική Χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Η Χορωδία, που για πρώτη φορά είχε την τιμή να φιλοξενηθεί στον επιβλητικό ναό, ερμήνευσε ένα μεγάλο και εορταστικό ρεπερτόριο, αποτελούμενο από έργα λόγιας θρησκευτικής μουσικής  και από πασίγνωστα, αγαπημένα κάλαντα από διάφορες χώρες.

Ακούστηκαν μεταξύ άλλων, έργα των J. S Bach, G. F. Händel‎, A. Adam, παραδοσιακά κάλαντα από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία του 15ου αιώνα αλλά και μελωδίες που έχουν επικρατήσει στο παγκόσμιο εορταστικό μουσικό και χαρακτηριστικό πρόγραμμα, των ημερών που διανύουμε.

Σολίστ της συναυλίας ήταν τα μέλη : Αθανασοπούλου Νατάσα, Θωμαδάκης Γιάννης, Καλαμαράς Γιώργος, Μακρυγιάννης Αλέξιος, ενώ ο  Ύμνος της Αγάπης του Απ. Παύλου (Α’ Επιστολής προς Κορινθίους) ακούστηκε από την Ρ. Θεοδώρου.

Ξεχωριστή στιγμή όμως, ήταν εκείνη που ο καλλίφωνος βαρύτονος π. Γεώργιος Ντάγκας, εφημέριος του Ι. Ναού, ερμήνευσε με τη χορωδία το “When a child is born”.

Το κοινό που απαρτιζόταν κυρίως από ανθρώπους από διάφορες γωνιές του κόσμου, καταχειροκρότησε την Ηλειακή Μεικτή Χορωδία για την επιλογή του ρεπερτορίου και  την ερμηνεία των έργων και εκφράστηκε με ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια.

Ο δε εφημέριος του Ναού επισήμανε ότι η Χορωδία Μυρτουντίων είναι ευπρόσδεκτη και για μελλοντικές συναυλίες!

Τη χορωδίαδιηύθυνε η Λένα Σουρμελή και συνόδευσε η Olena Fedko.

Ανάμεσα στο εκλεκτό κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία, παραβρέθηκε ο συνθέτης κ. Γιάννης Δροσίτης, (ο οποίος έχει συνθέσει έργα που έχει ερμηνεύσει η χορωδία σε πρώτη εκτέλεση).

Με την παρουσία του τίμησε τη χορωδία και  ο πρώην Διευθυντής του International Opera Studio του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Dr. Michael Seibel με τον οποίο έχεισυνεργαστεί επανειλημμένα στο παρελθόν, πλαισιώνοντας λυρικούς τραγουδιστές.

Χορηγοί της συναυλίας ήταν ο Διονύσης Μαράκας Marakas Sound που παραχώρησε το ηλ. Εκκλησιαστικό όργανο και ο Ανδρέας Βούλτσος «Βούλτσος Εκτυπώσεις» για τη δημιουργία της αφίσας της συναυλίας.

Η Χορωδιακή χρονιά 2023 έφτασε στη λήξη της για τη Χορωδία Μυρτουντίων, ύστερα από ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις (Καστοριά, Νάουσα κ.α) ενώ ήδη  έχει δεχθεί προσκλήσεις για διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη νέα χρονιά και προγραμματίζει τον εμπλουτισμό και τη μελέτη του ρεπερτορίου της.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας, η διευθύντρια και τα μέλη της,  εύχονται σε όλους για τις γιορτινές ημέρες που ακολουθούν:

Υγεία, αγάπη, ευημερία και όμορφες, μελωδικές στιγμές!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00