Αρχική » Πλήθος κόσμου στην τελετή Καθαγιασμού των υδάτων από το Δήμο Ήλιδας, στο λιμανάκι του Παλουκίου

Πλήθος κόσμου στην τελετή Καθαγιασμού των υδάτων από το Δήμο Ήλιδας, στο λιμανάκι του Παλουκίου

από Maria Petroutsa

Με κάθε λαμπρότητα γιόρτασε εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια ο Δήμος Ήλιδας, στο αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου. Η προσέλευση του κόσμου από την Αμαλιάδα και κάθε σημείο του Δήμου Ήλιδας ήταν πέραν του αναμενόμενου, ενώ σε αυτό συνέβαλε ο καλός καιρός και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των κολυμβητών που βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό, οι οποίοι ήταν συνολικά 12 στον αριθμό, ανάμεσά του και μικρά σε ηλικία παιδιά.

Μετά την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς του Δήμου, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός, οι ιερείς της πόλεως, και οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων, όπως και πλήθος πιστών, παραβρέθηκαν στο λιμανάκι του Παλουκίου, όπου και τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων από τον Αρχιμανδρίτη κ. Δαμασκηνό Πετράκο.

Τυχερός του σταυρού στάθηκε τη φετινή χρονιά ο Νικόλαος Μπουγονικολός από την Αμαλιάδα, όπου, μάλιστα, τιμήθηκε από τον νέο δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για την επιτυχία του, με έναν χρυσό σταυρό, δεχόμενος και πολλές ευχές για ότι καλύτερο.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας στάθηκε στην αθρόα προσέλευση του κόσμου στο λιμανάκι, τονίζοντας κατά τη δήλωσή του:

«Χρόνια πολλά, με φώτιση και υγεία. Ο κόσμος κατέβηκε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον αγιασμό των υδάτων, σε μία όμορφη και ηλιόλουστη ημέρα. Και πάλι, να ευχηθώ από καρδιάς χρόνια πολλά σε όλες και όλους, μια χρονιά μόνο με καλές ειδήσεις και ειρήνη σε όλη την πλάση, μια χρονιά που θα αποτελέσει την απαρχή για να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα των τελευταίων ετών. Άλλωστε η ζωή και το φως πάντα νικούν το σκοτάδι».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00