Αρχική » Σπιάντζα: 12χρονoς μαθητής έπιασε το Σταυρό. Με Μεγαλοπρέπεια και πολύ κόσμο ο αγιασμός των Υδάτων στον Οικισμό

Σπιάντζα: 12χρονoς μαθητής έπιασε το Σταυρό. Με Μεγαλοπρέπεια και πολύ κόσμο ο αγιασμός των Υδάτων στον Οικισμό

από Maria Petroutsa

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και οικιστών  πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου  ο αγιασμός των υδάτων στη Σπιάντζα και εν συνεχεία η κοπή της πίτας του Συλλόγου Οικιστών.

Στις 11 το πρώι  οι πιστοί  με πομπή κατευθύνθηκαν στη θάλασσα όπου ο Ιερέας έριξε το Σταυρό και αγίασε τα  νερά.  Πέντε κολυμβητές  βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Το Σταυρό έπιασε ο 12χρονος μαθητής της ΣΤ΄Δημοτικού Άγγελος Ασημακόπουλος  ο οποίος πήρε δώρο από το Σύλλογο Οικιστών μία εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρως.

Στη συνέχεια στο προαύλιο της εκκλησίας έγινε η κοπή της πίτας του συλλόγου συνοδευόμενη από τις καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών.

Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί ήταν η Ανθή Καπώνη μαθήτρια της Α΄Δημοτικού  όπου πήρε μία εικόνα της Παναγίας δώρο από το το Σύλλογο Οικιστών.

Στις εκδηλώσεις το δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου και Ανακύκλωσης, Βασίλης Φάμελος ενώ το παρόν έδωσαν η πρόεδρος της Τ.Κ Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Ανδρέας Γαλανόπουλος.

Τη  βασιλόπιτα για άλλη μια χρονιά προσέφερε το  Ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00