Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Ο ανασχηματισμός είναι ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας» 

Διονύσης Καλαματιανός: «Ο ανασχηματισμός είναι ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας» 

από Maria Petroutsa

«Η κοινωνία απαιτεί από εμάς να δώσουμε λύσεις στα πολλαπλά αδιέξοδα της κυβέρνησης», ανέφερε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση του τόπου, αυτή ήταν η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Προχωράμε με σχέδιο, λαμβάνουμε συλλογικές αποφάσεις, έχουμε πρόγραμμα το οποίο ήδη επικαιροποιείται στον προσυνεδριακό διάλογο με ορίζοντα το συνέδριο που έρχεται. Δεν είμαστε ένα κόμμα αρχηγικό. Βεβαίως έχουμε Πρόεδρο, όπως, επίσης και συλλογικές διαδικασίες. Διαμορφώνουμε την κυβερνητική πρότασή μας, που θα απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, γιατί, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουμε θεσμικό χρέος να το πράξουμε. Αυτό κάνουμε εντός Κοινοβουλίου, αλλά και εκτός σε διαρκή επαφή με τους πολίτες, με παραγωγή πολιτικής, προσπαθώντας καθημερινά να γίνουμε ακόμα περισσότερο ωφέλιμοι για την κοινωνία.» 

Επιπλέον, ο Βουλευτής σημείωσε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην πετυχημένη επανεκκίνησή του, με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο πρόσφατος ανασχηματισμός συνιστά μια ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης.

«Προσδοκούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε ένα κόμμα εξουσίας και ως τέτοιο, πάντα στοχεύουμε ψηλά και στο να κερδίζουμε. Έτσι θα προσφέρουμε στην κοινωνία, γιατί το βασικό είναι να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική. Παράδειγμα είναι η δημόσια υγεία. Ο τόπος μου, η Ηλεία, έχει κατεστραμμένη δημόσια υγεία. Υπάρχει μόλις ένας παθολόγος για 160.000 κατοίκους. Επιπλέον είδαμε ότι έγινε ανασχηματισμός, ο οποίος είναι μια ομολογία αποτυχίας, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, όπου έγινε η 3η αλλαγή υπουργού μέσα σε 6 μήνες. Συγκεκριμένα, η ασφάλεια των πολιτών ήταν ένα από τα βασικά προεκλογικά συνθήματα της ΝΔ και το 2019, αλλά και το 2023. Τελικά, διαπιστώνουμε ότι η εγκληματικότητα έχει θεριέψει. Επομένως, αυτός ο ανασχηματισμός είναι ομολογία αποτυχίας, που δεν περιορίζεται μόνο στο ζήτημα της ασφάλειας, αλλά και στην υγεία, στην εξωτερική πολιτική, στην ακρίβεια. Χαρακτηριστικό είναι πως η τιμή στο βρεφικό γάλα στην Χώρα μας είναι έως και 213% ακριβότερη σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. Για όλα αυτά υπάρχει κυβερνητική ευθύνη.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00