Αρχική » Πανηγυρικός εσπερινός και εορταστικές εκδηλώσεις στον Αϊ Γιάννη Αμαλιάδας

Πανηγυρικός εσπερινός και εορταστικές εκδηλώσεις στον Αϊ Γιάννη Αμαλιάδας

από Maria Petroutsa

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου η συνοικία του Αι Γιάννη Αμαλιάδας γιόρτασε τον ομώνυμο Άγιο της. Τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί στην εκκλησία για τον πανηγυρικό εσπερινό. Με την συμμετοχή τριών ιερέων έγινε αρτοκλασία και στην συνέχεια έγινε η περιφορά της Αγίας εικόνας του τιμώμενου Αγίου την οποία συνόδευε η φιλαρμονική ορχήστρα της Γαστούνης.

Στο τέλος της περιφοράς οι πιστοί προσκύνησαν την εικόνα και η φιλαρμονική έπαιξε εορταστικούς σκοπούς.

Ανάμεσα στο πλήθος εντοπίσαμε πολιτικούς φορείς του τόπου που ήρθαν να τιμήσουν την συνοικία και τις εορταστικές της εκδηλώσεις.

Στην συνέχεια το κοινό ακολούθησε στο πολιτιστικό κέντρο της Αστρινιάς  όπου ο Σύλλογος Αστρινιά είχε ετοιμάσει ομιλίες και χορούς προς τιμή των Ξενιτεμένων της περιοχής.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο Λαογράφος Ηλίας Τουτούνης όπου καλωσόρισε τον κόσμο. Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, και επεσήμανε τους χορηγούς. Ανάμεσα τους το ελαιοτριβείο του Ορφέα Παπαζαφειρόπουλου και ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος. Ακολούθησε η σύζυγός του κ. Θάλεια Τσούλου- Τουτούνη όπου είναι Πρόεδρος του συλλόγου Αστρινιά και είπε και εκείνη δυο λόγια για την μεγάλη αυτή γιορτή.

Η εκδήλωση έγινε με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο κ. Κοροβέσης ο οποίος επεσήμανε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκδηλώσεις για την περιοχή μας.

Σύντομο χαιρετισμό στην συνέχεια απηύθυνε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός. Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ήλιδας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος. Τον κ. Παπαδάκο εκπροσώπησε η γυναικεία ομάδα της παράταξης του Ήλιδα 36.

Στην συνέχεια η κ. Φάνη Μαρτζάκλη επεσήμανε σε έναν όμορφο λόγο την διαφορά της ξενιτιάς και της προσφυγιάς και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε τις παραδόσεις κάθε τόπου.

Η φιλαρμονική της Γαστούνης έπαιξε εορταστικά κομμάτια και άνοιξε τα χορευτικά  το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου Αστρινιάς.

Ακολούθησαν χορευτικά από το τμήμα ενηλίκων του συλλόγου Αστρινιάς και τον χορευτικό σύλλογο Εστία Ανδραβίδας.

Τέλος ακολούθησε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα.

Φωτογραφίες για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Θάλεια Τσούλου-Τουτούνη

Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00