Αρχική » Την Παρασκευή το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας από την Μικτή Χορωδία Πύργου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια, τον δήμο Ολυμπίας και την ΕΦΑ Ηλείας

Την Παρασκευή το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας από την Μικτή Χορωδία Πύργου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια, τον δήμο Ολυμπίας και την ΕΦΑ Ηλείας

από Maria Petroutsa

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ : «Η ‘ Φλόγα Πολιτισμού’ στηρίζει το θεσμό αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της Τέχνης»

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, που διοργανώνει και φέτος η Μικτή Χορωδία Πύργου, πιστή στους σκοπούς της ίδρυσής της, που είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής σαν μέσο διαπαιδαγώγησης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, καθώς η μουσική είναι μια σύνθετη καλλιτεχνική και πνευματική έκφραση και έχει ιδιαίτερη θέση σε όλες της εκδηλώσεις της προσωπικής και κοινωνικής ζωής.

Το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 8.30 στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στο μαγευτικό αίθριο του Μουσείου Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας ( παλαιό Μουσείο Ολυμπίας). Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει αγκαλιάσει με θέρμη το θεσμό, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Στο 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας αναμένεται να συμμετέχουν όπως πάντα διακεκριμένες χορωδίες που θα μας χαρίσουν υπέροχες χορωδιακές στιγμές, εισπράττοντας διθυραμβικά σχόλια.  Εκτός από την οικοδέσποινα Μικτή Χορωδία Πύργου, συμμετέχουν ακόμα η Χορωδία δήμου Αρραπίδου από την Κύπρο, η Χορωδία «Φιλομήλα» από την Θεσσαλονίκη, η Χορωδία Coro Avanti από την Πάτρα και η Χορωδία LA VITA από την Τρίπολη, με πάνω από 200 χορωδούς! .

Νίκος Κοροβέσης

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης τόνισε σε δηλώσεις του ότι « και φέτος όπως και πέρυσι,  ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας, στηρίζει ως συνδιοργανωτής το 6ο κατά σειρά Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, έναν θεσμό που προάγει την Χορωδιακή μουσική, ένα είδος Τέχνης που εκπροσωπεί επάξια όλα αυτά τα χρόνια η Μικτή Χορωδία Πύργου, με στόχο να προσφέρει στο κοινό ένα ξεχωριστό ποιοτικό μουσικό ταξίδι μέσα από τους στίχους και τις συνθέσεις κορυφαίων δημιουργών. Η Μικτή Χορωδία Πύργου έχει καταγράψει ως τώρα μια σπουδαία πορεία στο χώρο της χορωδιακής μουσικής, συμμετέχοντας σε μεγάλα Φεστιβάλ ενώ πέρυσι εντυπωσίασε με την παρουσία της στο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο λοιπόν των φετινών πολιτιστικών της δράσεων «Φλόγα Πολιτισμού», συνεχίζει να αγκαλιάζει και να στηρίζει έμπρακτα, όλα τα είδη της τέχνης που είναι συνυφασμένα με την ποιότητα και έχουν να προσφέρουν στο θεατή σημαντικές καλλιτεχνικές εμπειρίες. Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος, θα λάμψει η Αρχαία Ολυμπία μέσα από το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ και θα περάσουμε μια μαγική βραδιά στο αίθριο του Παλαιού Μουσείο.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00