Αρχική » Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίπλα στους συνταξιούχους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίπλα στους συνταξιούχους

από Maria Petroutsa

Συνάντηση Δ. Καλαματιανού – Γ. Γαβρήλου με την Ανώτατη Γενική Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας

Τις διεκδικήσεις του απόμαχου κόσμου της εργασίας συζήτησαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν χθες στην Βουλή, εκπρόσωποι της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ), με τον Γιώργο Γαβρήλο, Τομεάρχη Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Διονύση Καλαματιανό, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ιδιαίτερα από την ΑΓΣΕΕ  η πρωτοφανής αφαίμαξη εισοδημάτων που βιώνουν οι συνταξιούχοι λόγω της υπερβολικής ακρίβειας και της αύξησης των έμμεσων φόρων, με αποτέλεσμα οι ασθενικές συντάξεις να δαπανώνται στο σύνολό τους για τα στοιχειώδη της διαβίωσής τους και να υποβαθμίζεται καθημερινά η ζωή τους. Όπως οι ίδιοι σημειώνουν επί δυο συναπτά έτη (2023, 2024) οι αυξήσεις στις συντάξεις ήταν κατώτερες του πληθωρισμού, την ίδια ώρα που τα τρόφιμα και τα φάρμακα έχουν ανατιμηθεί με τρελούς ρυθμούς.

Από την πλευρά τους, ο Γιώργος Γαβρήλος και ο Διονύσης Καλαματιανός, υπογράμμισαν τις πολιτικές ανισότητας που εφαρμόζει η ΝΔ και οι οποίες έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της φτωχοποίησης μεγάλες μερίδες του ενεργού εργαζόμενου πληθυσμού αλλά και των συνταξιούχων. Η Κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς δήθεν μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος και ανάσχεσης των τιμών, όταν η αλήθεια είναι πως οι τιμές στα βασικά προϊόντα ανεβαίνουν καθημερινά και οι μισθοί-συντάξεις εξανεμίζονται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι συστηματικός: από τη μια καλούνται να πληρώσουν τα λάθη της Διοίκησης (επανυπολογισμός συντάξεων, καθυστερήσεις στην έκδοση, κ.α.) και από την άλλη, όχι μόνο δεν έχουν δει τις προβλεπόμενες αυξήσεις, αλλά ούτε και έχουν λάβει τα αναδρομικά που έχουν οι ίδιοι κερδίσει με δικαστικές αποφάσεις και αγώνες χρόνων.

Μπροστά σε αυτή την κοροϊδία που τους επιφύλασσε η ΝΔ, μετά τις εκλογές, και αφού τους είχε υποσχεθεί πολλά που προφανώς «ξέχασε», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει άμεσες λύσεις για την ανάταξη της ζωής και της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων: 

  • Πραγματική αύξηση των Συντάξεων
  • Επαναφορά της 13ης Σύνταξης
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
  • Καταβολή των αναδρομικών που έχουν επιδικαστεί
  • Αναγνώριση της ΑΓΣΕΕ ως κοινωνικός εταίρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00