Αρχική » Δήλωση Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Δήλωση Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

από Maria Petroutsa

Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις ηρωίδες που αγωνίζονται καθημερινά για ίσα δικαιώματα σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η εργασία, η κοινωνική και πολιτική ζωή.

Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Έχουμε υποχρέωση να αναγνωρίσουμε τον ρόλο και την αξία της Γυναίκας, να
σεβόμαστε τον καθημερινό αγώνα της στον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο, επιφορτισμένης ταυτόχρονα με τον ρόλο της μητέρας και της συζύγου.

Παρά τα όσα έχουν κατακτηθεί, στερεότυπα και διακρίσεις παραμένουν. Είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν και χρέος της Πολιτείας είναι να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεύθυνση της ηθικής στήριξης των γυναικών, στην εξάλειψη της βίας, των στερεοτύπων και των διακρίσεων.

Όλοι μας, με την παράλληλη και συντονισμένη παρέμβαση των κοινωνικών φορέων, της πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να δομήσουμε μια κοινωνία πλήρους και ουσιαστικής ισότητας, ισονομίας και καθολικού δικαιώματος στην ποιότητα της ζωής.

Η ημέρα της γυναίκας είναι μια υπενθύμιση για όσα της αναλογούν, για όλα όσα διεκδικεί ακόμη, για όσα συνεχίζει να κατακτά καθημερινά.

Τις τιμούμε και τις ευχαριστούμε για όλα. Τις κρατάμε σφιχτά από το χέρι και πορευόμαστε μαζί, με ίσα δικαιώματα, σεβασμό και αληθινή αγάπη.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Γυναίκες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00