Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Με λουκέτο κινδυνεύουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί – ανάγκη για παράταση από το υπουργείο Εσωτερικών

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Με λουκέτο κινδυνεύουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί – ανάγκη για παράταση από το υπουργείο Εσωτερικών

από Maria Petroutsa

Με σκοπό να δοθεί μια εύλογη παράταση για την προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης που ορίζει ο νόμος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά σχετικό έγγραφο του Δήμου Πύργου που απευθύνεται προς την υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Κεραμέως.

Για το θέμα αυτό ο Ηλείος Βουλευτής είχε και ενημερωτική συνάντηση με τον αρμόδιο για το θέμα εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Σίμο Δανιηλίδη, Δήμαρχο Συκεών-Νεαπόλεως.

Η αναγκαιότητα για την παράταση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν επαρκεί ο χρόνος για τις νέες διοικήσεις των δήμων να διευθετήσουν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες αδειοδότησης, με αποτέλεσμα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να βρίσκονται στον αέρα και να απειλούνται κυριολεκτικά με λουκέτο. Ως εκ τούτου, οι κοινωνικές επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι τεράστιες για τα παιδιά, τους εργαζόμενους γονείς και τους εργαζόμενους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο του Δήμου Πύργου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00