Αρχική » Ο Πάνος Μουζουράκης στην Μύκονο της Πελοποννήσου!

Ο Πάνος Μουζουράκης στην Μύκονο της Πελοποννήσου!

από Maria Petroutsa

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου στην Μύκονο της Πελοποννήσου, την δική μας Κουρούτα οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον Πάνο Μουζουράκη μαζί με τους μουσικούς που τον συνόδευαν.

Η συναυλία εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Φλόγα Πολιτισμού για το καλοκαίρι 2023. Ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Κοροβέσης πρωτοστατούσαν παρουσιάζοντας την βραδιά.

Η δυναμική παρουσία του Πάνου Μουζουράκη δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει  το ακροατήριο. Σύντομα η κεντρική πλατεία της Κουρούτας γέμισε, με την νεολαία να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τον Πάνο συνόδευε φωνητικά η Μαρία Σακελάρη, η 16χρονη νικήτρια του The Voice, μια νέα καλλιτέχνης στον χώρο με αρκετό ταλέντο, ταπεραμέντο και φρεσκάδα. Η χημεία τους πάνω στην σκηνή ήταν εκρηκτική.

Η επαφή του Πάνου με το κοινό ήταν άμεση.  Οι στίχοι του αντλούν έμπνευση από την ζωή, τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις και τις συναισθηματικές αντιφάσεις. Με ατάκες που φαίνονται σαν ποιητικά περάσματα, καταφέρνει να πυροδοτεί σκέψεις και συζητήσεις, αναδεικνύοντας την ευφυΐα και την βαθιά κατανόησή του για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Μας μίλησε για την αποχή του από τις συναυλίες όλη την περίοδο της πανδημίας και πόσο του είχε λείψει η επαφή του με τον κόσμο. Τραγούδησε δικά του κομμάτια με το πιο γνωστό του το Madame να ξεσηκώνει το κοινό. Τραγούδησε επίσης διασκευή του Leonard Cohen καθώς και κομμάτι του Adam Cohen.

Ο Πάνος Μουζουράκης είναι πολύ περισσότερο από ένας μουσικός. Είναι ένας δημιουργός γενικά που με το μοναδικό του ταλέντο, τις σκέψεις του και την επαφή του με τον κόσμο, αφήνει μια εποχή στην μουσική και την τέχνη που δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Καθ’ όλη την διάρκεια του live τραγουδούσε χωρίς παπούτσια δίνοντας την αίσθηση της ελευθερίας και γείωσης. Μια μικρή θαυμάστρια του έδωσε ένα σημείωμα το οποίο το έδειξε στον κόσμο και τραγούδησε με το μήνυμα στα χέρια του για την αγάπη.

Ήταν σίγουρα μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση, που μάγεψε τους κατοίκους της Αμαλιάδας αλλά και τους επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους  αυτή την περίοδο στην περιοχή.

Φωτογραφίες Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00