Αρχική » Ν. Κοροβέσης: Να αρθεί η απόφαση κλεισίματος των ΕΛΤΑ Βαρθολομιού, Καράτουλα και Λαμπείας

Ν. Κοροβέσης: Να αρθεί η απόφαση κλεισίματος των ΕΛΤΑ Βαρθολομιού, Καράτουλα και Λαμπείας

από Maria Petroutsa


Η απόφαση για το κλείσιμο εκατοντάδων υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα αποτελεί μείζον ζήτημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεδομένου ότι οδηγεί στην περαιτέρω απομόνωση περιοχών της ελληνικής περιφέρειας και μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την Ηλεία αποτελεί πλήγμα τόσο για απομακρυσμένες περιοχές όπως η Λαμπεία όσο και για πιο πολυσύχναστες όπως το Καράτουλα και το Βαρθολομιό.
Το «λουκέτο» στις τρεις αυτές περιοχές είναι μια ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη με πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνία και τους πολίτες αφού τα ΕΛΤΑ πέρα από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που προσφέρουν, αποτελούν για κάποιες κοινότητες, επί της ουσίας, τον μοναδικό και πιο άμεσο δίαυλο επικοινωνίας των κατοίκων τους και συντελούν στην διευκόλυνση των οικονομικών συναλλαγών τους.
Η απόφαση για το κλείσιμό τους θα υποβάλλει σε μεγάλη ταλαιπωρία ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που πλέον εξαναγκάζονται να διανύσουν πλέον μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν, να λάβουν τις συντάξεις τους, να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους και να παραλάβουν ή να στείλουν αντικείμενα.
Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών Ηλείας κ.κ. Διονύση Καλαματιανού και Μιχάλη Κατρίνη, από το 2018, το σύνολο των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. έχει μεταβιβαστεί στην εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.», η οποία από τον Δεκέμβριο του 2020 κατέχει το 100% των μετοχών και κατά συνέπεια, τα θέματα που αφορούν στην επιχειρησιακή και διοικητική λειτουργία της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Παρ’ όλα αυτά, είμαστε βέβαιοι πως αν υπάρξει η πολιτική βούληση και πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία, μπορεί να βρεθεί λύση προκειμένου να αρθεί η άδικη και καταδικαστική αυτή απόφαση και να μην οδηγηθούν οι περιοχές αυτές και οι κάτοικοί τους, σε περαιτέρω απομόνωση.
Τα ΕΛΤΑ όπως άλλωστε και κάθε άλλος φορέας που έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, οφείλει να ενεργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, να μην διαχωρίζει τις περιοχές και τους κατοίκους τους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων ιδιαίτερα σε περιοχές που αυτά δεν παρέχουν αποκλειστικά ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00