Αρχική » Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΛΕΝΗΣ ΣΕ ΚΟΥΡΟΎΤΑ, ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΛΕΝΗΣ ΣΕ ΚΟΥΡΟΎΤΑ, ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΑ

από Maria Petroutsa


Θα τελέσει Ιερά Παράκληση προς την Θεομήτορα, Εσπερινό και Θεία Λειτουργία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου τρ.ε. , θα τελέσει στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Κουρούτα στις 7:30 μ.μ την Ιερά Παράκληση συνεπικουρούμενου από ιερείς της περιοχής ενώ αναμένεται ο Ναός να κατακλυστεί από πιστούς για να απευθύνουν έκκληση προς την Παναγία Θεομήτορα προκειμένου να τους προστατεύει στην ζωή τους.
Ηράκλεια
Το Σάββατο 12 Αυγούστου τρ.ε. , παραμονή της εορτής της απόδοσης της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος θα χοροστατήσει στον εσπερινό στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηράκλεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στις 7:00 μ.μ. παρουσία πιστών από την περιοχή.
Σύμφωνα με την επιγραφή, που βρίσκεται εντοιχισμένη πάνω από την νότια πόρτα “Ο ΝΑΟΣ ΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΩΜΗΘΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1866 ΑΠΡ 2”, διανύει δηλαδή φέτος το 144ο έτος του. Αυτό τον καθιστά δεύτερο αρχαιότερο ναό της περιοχής ως κτίσμα, αφού ο ναός του Αγίου Δημητρίου Λαντζοϊου έχει χτιστεί το 1844. Ο ναός διατηρεί όλα τα στοιχεία της αρχικής της διαρρύθμισης.
Κάτω Παναγιά
Ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης την Κυριακή 13 Αυγούστου τρ.ε. , το απόγευμα στις 7:00 θα παραστεί στην ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνεπικουρούμενος από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθος πιστών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00