Αρχική » Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας σε ειδική εκδήλωση που αποτέλεσε παράλληλη δράση για την Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας σε ειδική εκδήλωση που αποτέλεσε παράλληλη δράση για την Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

από Maria Petroutsa

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων  εκδηλώσεων για την Τελετή Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», υπό τον τίτλο: «Ήλιδα, η Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και της Εκεχειρίας – Από το Χθες στο Σήμερα».

Κατά τη διάρκεια την ημερίδας, ο Διδάκτορας Πολιτικής Φιλοσοφίας και πρώην λέκτορας του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου κ. Παναγιώτης Ζεύλας, με μια διαδραστική αφήγηση ανέδειξε την οικουμενικότητα της Αρχαίας Ήλιδας από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ. μέχρι και σήμερα, 2.800 χρόνια μετά.

Νωρίτερα, όσοι παραβρέθηκαν στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας για την εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στην Εικαστική Έκθεση με έργα μαθητών σχολείων της Αμαλιάδας, με τίτλο: «Η Αρχαία Ήλιδα μέσα από τα μάτια των Παιδιών».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ερμηνεία λογοτεχνικών κειμένων και δρωμένων οι μαθητές και μαθήτριες: Δ. Φιλιπποπούλου, Γ. Βαρούχας, Θ. Θεοδωρακόπουλος, Ε. Πυλαρινού και Σ. Νικολακόπουλος, αλλά και οι μικρές Ιέρειες: Ζ. Αραπογιάννη, Α. Δαγκούνα, Ι. Λάγιου, Π. Μπενετάτου, Α. Πετροπούλου, Ε. Ρέγκλη, Α. Σεχάι, Α. Τσουραπά και Μ. Πασσά. Το ζεϊμπέκικο του Δία χόρεψαν τα μέλη του Συλλόγου «Εστία» της Ανδραβίδας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση του ερευνητή και λάτρη της Αρχαίας Ήλιδας, συγγραφέα κ. Θεόδωρου Ανδρουτσόπουλου, όπου την τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο έλαβε η αδερφή του κα Δήμητρα Ανδρουτσοπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων, υπό το Σλοβένο πρόεδρο κ. Ίγκορ Τόπολε. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00