Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:‘’Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής στην Ηλεία με προσωπικό και εξοπλισμό’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:‘’Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής στην Ηλεία με προσωπικό και εξοπλισμό’’

από Maria Petroutsa

‘’Η πρωτοβουλία και οι επισκέψεις μου στις υπηρεσίες της Π.Υ στην Ηλεία σηματοδοτεί το ενδιαφέρον μας για το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δίνει τη δική του μάχη κάθε φορά στην αντιπυρική περίοδο.

Ταυτόχρονα, ήρθα να ενημερωθώ για το σχεδιασμό, για τις ανάγκες και τις ελλείψεις γιατί μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη περίοδο.’’  τόνισε ο Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης που επισκέφθηκε, κατά σειρά, τα γραφεία της ΔΙ.Π.Υ.Ν Ηλείας,  την Π.Υ. Πύργου και την Π.Υ. Αμαλιάδας.

Συναντήθηκε με το νέο διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Αρχιπύραρχο Περικλή Κουλκουβίνη , με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αμαλιάδας Αντιπύραρχο Χρήστο Δούλγερη, τον διοικητή και τον υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου πύραρχο κ. Κωνσταντακόπουλο και αντιπύραρχο κ.Σμαρνάκη  ενώ συζήτησε με αξιωματικούς και πυροσβέστες και στις υπηρεσίες των δύο πόλεων.

Ενημερώθηκε για  τα θέματα του προσωπικού, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που προκύπτουν από τις αποχωρήσεις μονίμων και εποχικών πυροσβεστών με εμπειρία, τονίζοντας την ανάγκη να αναπληρωθούν άμεσα οι κενές θέσεις.

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η αντιπυρική θωράκιση είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την Ηλεία, με δεδομένο ότι ο μέσος όρος των πυρκαγιών στον νομό είναι πολύ μεγαλύτερος του πανελλαδικού μέσο όρου, ενώ η Ηλεία έχει υποστεί τεράστιες οικολογικές και περιβαλλοντικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε φυτικό κεφάλαιο και -δυστυχώς- με απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο κ. Κατρίνης συνεχάρη το προσωπικό για τον υψηλό επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που επιδεικνύει την ώρα της πυρκαγιάς, θυμίζοντας ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στους πυροσβέστες για τα δίκαια αιτήματά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00