Αρχική » Επιτυχία σημείωσε σε Πύργο και Καράτουλα η Πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πύργου και της Ελληνιικής Πνευλογικής εταιρείας για δωρεάν σπιρομέτρηση.

Επιτυχία σημείωσε σε Πύργο και Καράτουλα η Πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πύργου και της Ελληνιικής Πνευλογικής εταιρείας για δωρεάν σπιρομέτρηση.

από Maria Petroutsa

Μεγάλη συμμετοχή στον προληπτικό έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του ΚΕΠ Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία,  την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024  στον Πύργο και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στον Καράτουλα, δωρεάν προληπτικό έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση)  σε 86 δημότες, ήτοι 36 άνδρες και 50 γυναίκες.

Οι προληπτικές εξετάσεις υποστηρίχθηκαν εθελοντικά και επιστημονικά από τους ιατρούς Πνευμονολόγους κ. Αγγελόπουλο Αθανάσιο και κ. Λιβάνιο Κωνσταντίνο.

Ο Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, αφού ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία,  τους  επιστημονικά υπεύθυνους Πνευμονολόγους και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Ηλείας  Αγγελόπουλο Αθανάσιο & Λιβάνιο Κωνσταντίνο για την εθελοντική προσφορά τους, ανέφερε ότι «συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε θέματα πρόληψης και προστασίας της υγείας των δημοτών μας.  Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας  για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας των καπνιστών».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος  ανέφερε ότι η πρόληψη σώζει ζωές και κάλεσε τους δημότες  να εγγραφούν στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register μέσα από το site  www.kepygeias.org,  για να ενημερώνονται για τις δράσεις σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου Αγ. Σπυρίδωνος 41– Πύργος, email : kepygeiaspyrgou@gmail.com.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00