Αρχική » Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε την Ολυμπιακή Εκεχειρία, συμμετέχοντας ενεργά στο Δρόμο Εκεχειρίας 2024 της “Συμπολιτείας Ολυμπίας”

Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε την Ολυμπιακή Εκεχειρία, συμμετέχοντας ενεργά στο Δρόμο Εκεχειρίας 2024 της “Συμπολιτείας Ολυμπίας”

από Maria Petroutsa

Για ακόμα μία χρονιά ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε ενεργά στον Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνιο, η «Συμπολιτεία Ολυμπίας».

Ειδικότερα, πριν το Δρόμο Εκεχειρίας της Κυριακής, ο Δήμος συμμετείχε σε μια σειρά από παράλληλες δράσεις των διοργανωτών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, αρχής γενομένης με την λιτή αλλά γεμάτη συμβολισμούς τελετή στο Αγραπιδοχώρι Πηνείας, με την Συμβολική Εναπόθεση Οπλισμού στην Αρμάτοβα.

Μετά το πέρας της μικρής τελετής δόθηκε η εκκίνηση του Δρόμου του Ηρακλή, ο οποίος διήλθε από τα χωριά Λάτα, Εφύρα, Ωραία, συναντώντας στην πορεία του τον κεντρικό άξονα του Μονοπατιού της Εκεχειρίας στην Κεραμιδιά και στη συνέχεια περνώντας από το χωριό Δάφνη κατέληξε στην Ήλιδα, σημείο στο οποίο τερμάτισαν και οι μικροί δρομείς του Δρόμου του Ιφίτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη Τελετή Έναρξης του αγώνα στο ξύλινο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας, όπου έγιναν και οι απονομές αναμνηστικών μεταλλίων στους δρομείς των πρωινών δρόμων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι δρομείς που ήδη βρίσκονταν στην Ηλεία για τον δρόμο της Κυριακής, ενώ ακολούθησε συναυλία για όλους του παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους δρομείς για την συμμετοχή τους στον φετινό αγώνα,  τόνισε την οικουμενικότητα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας που σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, ενώ επεσήμανε την ανεκτίμητη αξία που προσδίδει η Αρχαία Ήλιδα στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Όσοι βρέθηκαν στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας είχαν -μεταξύ άλλων- την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση ζωγραφικής, με θέμα της Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00