Αρχική » Με τεράστια επιτυχία οι δύο δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας στο πλαίσιο του “Let’s Do It Greece 2024” – Οι πολίτες ανέλαβαν δράση για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

Με τεράστια επιτυχία οι δύο δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας στο πλαίσιο του “Let’s Do It Greece 2024” – Οι πολίτες ανέλαβαν δράση για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

από Maria Petroutsa

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθησαν από τον Δήμο Ήλιδας οι δύο δράσεις που προγραμματίστηκαν -μία στο δάσος της Μαραθιάς και μία στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της φετινής εθελοντικής εκστρατείας «Let’s do it Greece», στην οποία συμμετείχαν σε ολόκληρη τη χώρα πάνω από 600 φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις.

Όλοι μαζί… σηκώσαμε το γάντι, σε μια ξεχωριστή πρόκληση για τον πλανήτη, επιδεικνύοντας περιβαλλοντική συνείδηση και διάθεση για δράση.

Ευαισθητοποιημένοι δημότες και κυρίως παιδιά, φόρεσαν τα γάντια τους και με τις σακούλες ανά χείρας ήρθαν στο δάσος και τους κοινόχρηστους χώρους του Αθλητικού κέντρου για έναν κοινό σκοπό: Τον καθαρισμό και την προστασία τους!

Το «Let’s do it Greece 2024» έδειξαν και πάλι τη δύναμη του εθελοντισμού, αλλά και την ανάγκη της συνεργασίας, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να φροντίσουμε το «σπίτι» μας, που είναι το φυσικό περιβάλλον κάθε περιοχής.

Η εκστρατεία αποτελεί ιδέα νέων παιδιών, ένα κάλεσμα για δράση, ένα μήνυμα ότι μπορούμε να κάνουμε τα δάση και τους κοινόχρηστους χώρους πιο καθαρούς, πιο ασφαλείς, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Μάλιστα, κατά τις φετινές δράσεις του Δήμου Ήλιδας, η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ήλιδας απομάκρυνε περισσότερες από 150 σακούλες σκουπιδιών, από το Δάσος την Μαραθιάς και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης ήταν καθοριστική η συνεργασία των σχολείων του Δήμου Ήλιδας, αλλά και τον Αθλητικών Σωματείων που δραστηριοποιούνται στο ΔΑΚ Αμαλιάδας.

Επιπλέον ήταν μεγάλη η προσφορά μεμονωμένων εθελοντών, καθώς επίσης και των χορηγών, όπως τα καταστήματα ΠΗΓΗ σε Πύργο και Αμαλιάδα που προσέφεραν όλα τα γάντια που χρησιμοποιήθηκαν και τις σακούλες σκουπιδιών.

Όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» στις δύο δράσεις της φετινής εκστρατείας που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας, έκλεισαν ήδη ραντεβού και για το  «Let’s do it Greece» του 2025, προκειμένου να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και να γίνουμε η μεγάλη ασπίδα προστασίας για το Περιβάλλον!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00