Αρχική » Ολοκληρώνεται η επίσκεψη της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πύργο

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πύργο

από Maria Petroutsa

  • Με ξεναγήσεις στο κτήμα Μερκούρη και στο κτήμα Μπριντζίκη (Τετάρτη 6/9/2023) και έκθεση φωτογραφίας
  • Ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου – Παρακολούθησε την παράσταση «Το πανηγύρι»

Με την επίσκεψη στο κτήμα Μερκούρη και στο κτήμα Μπριντζίκη ολοκληρώνεται την Τετάρτη (6/9) η επίσκεψη της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Δήμο Πύργο και την Ηλεία.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ αμέσως μετά παρακολούθησε την θεατρική παράσταση «Το πανηγύρι» του Δ. Κεχαίδη, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων από την ερασιτεχνική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις».

*  Η τελευταία θεματολογία της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου απευθύνεται στις οικολογικές-εκπαιδευτικές και οικονομικές προσεγγίσεις της εγχώριας παραγωγής.

Η πρώτη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι και ώρα 10.00 π.μ. ενώ στις 11.15 π.μ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ξεναγηθεί στο κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος” στους φιλόξενους χώρους του Atrium Vinea. Κατόπιν πρόσκλησης της Διονυσίας Μπριντζίκη, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του δημοσιογράφου Κυριάκου Πεταλίδη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εμβληματικού φωτογράφου, Νίκου Μαγγίνα, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών ο προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη και απαθανάτισε με το φακό του όλα τα μεγάλα γεγονότα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

  – Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, γνωστός διεθνώς για την αγάπη Του στο περιβάλλον θα εγκαινιάσει την σημαντική αυτή έκθεση η οποία θα είναι επισκέψιμη έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.  Η έκθεση “ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος” περιλαμβάνει τα βραβευμένα έργα του 2ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Νικόλαος Μαγγίνας», ο οποίος έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00