Αρχική » Ν. Κοροβέσης: «Βασική μας προτεραιότητα η κοινωνική συνοχή»

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Την ευκαιρία να συναντήσει την Σοφία Ζαχαράκη είχε ο Νίκος Κοροβέσης κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού είχε αναπτύξει στενή συνεργασία και πολύ καλή προσωπική σχέση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας όταν εκείνη ήταν υφυπουργός Τουρισμού και όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν οι δυο τους, στόχος είναι αυτή η συνεργασία να επεκταθεί πλέον και σε άλλους τομείς αφού τόσο για τον κ. Κοροβέση όσο και συνολικά για την νυν περιφερειακή αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη, η κοινωνική συνοχή και η ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Παράλληλα, ο Νίκος Κοροβέσης, ενημέρωσε την κα Ζαχαράκη σχετικά με τελευταία γεγονότα που είδαν το φως στην δημοσιότητας στον Πύργο για τα περιστατικά βίας αλλά και γενικότερα της παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων, με την υπουργό να τονίζει πως «ως Πολιτεία έχουμε αποδείξει ότι έχουμε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εξάπλωση του φαινομένου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολείται προσωπικά την αντιμετώπιση αλλά κυρίως τις μεθόδους πρόληψης του φαινομένου. Θέλουμε να διαμορφώσουμε μια κοινωνία που να αγκαλιάζει το παιδί, να νοιώθει ότι υπάρχει προστασία και οι γονείς να γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρξει συμβουλευτική και καθοδήγηση από ειδικούς».

Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού και η Σοφία Ζαχαράκη συζήτησαν για το επερχόμενο Εθνικό Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο και στην Ηλεία, με την υπουργό να σημειώνει πως θα περιλαμβάνει περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς πυλώνες που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες κάθε ηλικίας όπως η στήριξη της οικογένειας, η ενίσχυση της πρόσβασης στην εργασία,  η διαχείριση της γήρανσης και η διασφάλιση ποιότητας ζωής.

Τέλος, η συζήτηση Κοροβέση – Ζαχαράκη περιστράφηκε γύρω από μια σειρά προγραμμάτων που είναι εστιασμένα στο κομμάτι της στέγασης, με έμφαση στις νεότερες ηλικίες, στην στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Με την Σοφία Ζαχαράκη τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν αναπτύξαμε μια ιδιαίτερα καλή σχέση και συνεργασία αφού ως υφυπουργός Τουρισμού  εκείνη και ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού εγώ, συνεργαστήκαμε άψογα με τα αποτελέσματα να είναι ορατά στην Ηλεία και την Δυτική Ελλάδα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί διαπίστωσα πως πλέον που ανέλαβε υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η συνεργασία αυτή μπορεί να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς αφού τόσο για εμένα όσο και για την περιφερειακή μας αρχή συνολικά, η κοινωνική συνοχή και η ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Όλα αυτά μάλιστα θα έχουμε την δυνατότητα να τα συζητήσουμε ξανά από κοντά αφού η κα Ζαχαράκη που έχει αποδείξει την αγάπη της για  την Ηλεία, με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου να επισκεφθεί την περιοχή μας το επόμενο διάστημα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00