Αρχική » ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ

από Maria Petroutsa

Συνθήκες αξιοπρέπειας και καλύτερης διαβίωσης για τα παιδιά με αναπηρία

-“Εφαρμόζουμε ένα νέο μοντέλο με στόχο την αποϊδρυματοποίηση

και την ένταξη των παιδιών στην κοινωνία”

“Βάλαμε τις βάσεις και συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την εφαρμογή της πολιτικής που έχουμε χαράξει για την αλλαγή του μοντέλου της ιδρυματικής φροντίδας που ίσχυε μέχρι πρότινος στη χώρα μας. Δίνουμε πλέον την δυνατότητα στα παιδιά με αναπηρία να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, διεκδικώντας το δικαίωμα να ενταχθούν στην κοινωνία ως ισότιμοι πολίτες”.

Την ανωτέρω τοποθέτηση έκανε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος κατά την επίσκεψή του το πρωί της Δευτέρας στη νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που ξεκίνησε την λειτουργία της τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Λεχαινών.

Πρόκειται για την τρίτη στέγη που τέθηκε σε λειτουργία στον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, είχαν προηγηθεί άλλες δύο πριν από περίπου ένα χρόνο στην πόλη της Βάρδας.

Οι δομές φιλοξενούν παιδιά που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στο παράρτημα ΑμΕΑ στα Λεχαινά και συνολικά θα λειτουργήσουν στο δήμο έξι Στέγες, πέντε στη Βάρδα και μία στα Λεχαινά, οι οποίες θα φιλοξενήσουν συνολικά 24 ωφελούμενους, τέσσερις σε κάθε Στέγη.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος, στόχος είναι η αποϊδρυματοποίηση και όχι ο εγκλωβισμός αυτών των παιδιών μέσα σε κλειστούς θαλάμους ιδρυμάτων.

Σύγχρονη δομή

«Θέλουμε να υποστηριχθούν αυτά τα άτομα με αναπηρία, να βρουν μία πιο εξατομικευμένη και αξιοπρεπή υποστήριξη μέσω αυτών των δομών, για να καταστεί εφικτή η ένταξη και διαβίωσή τους στο κοινωνικό περιβάλλον» ανέφερε ο βουλευτής, ο οποίος επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Νικολακόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Στέγη στα Λεχαινά, βρέθηκε σε μία σύγχρονη δομή που πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί αλλά και τους εργαζόμενους και συνεχάρη την διοίκηση και όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για την άρτια οργάνωση και την υποδειγματική λειτουργία της Στέγης.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του, ότι τα παιδιά του παραρτήματος θα μπορέσουν να βρουν τον δρόμο τους, με την καλύτερη δυνατή διαβίωση, σε μία ζωή με αξιοπρέπεια μακριά από το περιβάλλον του ιδρύματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00