Αρχική » Νίκος Κοροβέσης: Τα νέα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο

Νίκος Κοροβέσης: Τα νέα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο

από Maria Petroutsa

Η σπουδαία διάκριση της Κωνσταντίνας Φωτεινογιαννοπούλου με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kungfu της Κίνας σε συνδυασμό με την ανάδειξη της Αγγελικής Σδούγα ως πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Πυγμαχία και την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου από τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης συνιστούν επιτεύγματα μοναδικά που μας κάνουν περήφανους ως Ηλείους και διαφημίζουν τον αθλητισμό της περιοχής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Ανέκαθεν, η σχέση της Ηλείας με τον αθλητισμό ήταν στενή και πως θα μπορούσε να μην ισχύει αυτό όταν το μεγαλείο της Αρχαίας Ολυμπίας, της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων φωτίζει ανά τους αιώνες τούτο τον τόπο και αποτελεί πηγή έμπνευσης και κίνητρο όχι μόνο για τα δικά μας παιδιά αλλά για τα παιδιά και τους αθλητές όλης της γης.

Οι τρεις αυτές, τεράστιες διακρίσεις των δικών μας παιδιών, μας προκαλούν ρίγη συγκίνησης και το ευχαριστώ σε αυτούς, τους προπονητές και τις οικογένειες τους για όσα προσφέρουν στον τόπο και στον αθλητισμό του, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε και η στήριξη στην προσπάθεια τους, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Τέτοιες επιτυχίες όμως, αναδεικνύουν πιο έντονα από ποτέ την ανάγκη να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων και να εξασφαλίσουμε σε αυτά τα παιδιά τις ιδανικότερες συνθήκες για να προπονηθούν, να αθληθούν και να εξελίξουν το μεγάλο ταλέντο που τους χάρισε απλόχερα η φύση.

Στην γη της Αρχαίας Ολυμπίας, στην γη που κάθε τέσσερα χρόνια η Φλόγα του Ολυμπισμού ανάβει για να ταξιδέψει σε όλη την οικουμένη φτάνοντας μέχρι τον χώρο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι επιτακτική και άμεση πλέον ανάγκη, ο αθλητισμός να μπει σε προτεραιότητα όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη και να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη που θα σπρώξει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά.

Η Περιφερειακή μας Αρχή την περασμένη τετραετία σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και οι πολλές και μεγάλες διοργανώσεις αλλά ακόμα και τα μικρότερα τουρνουά που ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας όχι μόνο τους θερινούς μήνες αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου το πιστοποιούν αυτό.

Πλέον όμως, έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα: Να κάνουμε την Ολυμπιακή Γη σημείο αναφοράς στον αθλητισμό όλης της Ελλάδας! Και αν αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει στην Ηλεία, τότε που;

Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια και βούληση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ριζική αναμόρφωση των υπαρχουσών υποδομών που θα ανταποκρίνονται στις επιτυχίες και στο πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στην περιοχή και δημιουργία νέων και υπερσύγχρονων υποδομών που θα προσελκύουν ακόμα σπουδαιότερες διοργανώσεις και θα επιτρέπουν τόσο στους δικούς μας αθλητές αλλά και σε όσους έρθουν να προπονηθούν και να αγωνιστούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την δημιουργία Πανεπιστημιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία με αντικείμενο τον πολιτισμό και τον αθλητισμό που είχε προαναγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή ο  πρώην Αν. Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Οικονόμου, που ευελπιστούμε ότι θα γίνουν πραγματικότητα, είναι οι πρώτες αλλά επιβεβλημένες ενέργειες για να προχωρήσει μπροστά η Ηλεία και στον τομέα του αθλητισμού και για να προχωρήσει και ο ίδιος ο αθλητισμός μπροστά μέσω της Ηλείας.

Τα νέα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο… Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00