Αρχική » Νέα σελίδα και προοπτικές για τον Μαραθώνιο Ολυμπίας

Νέα σελίδα και προοπτικές για τον Μαραθώνιο Ολυμπίας

από Maria Petroutsa


-Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Χάρη Σπηλιόπουλο
Ο Χάρης Σπηλιόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου «Μαραθώνιος Ολυμπίας» μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στη γενική συνέλευση των μελών του, την 1η Νοεμβρίου 2023.


Οι αρχαιρεσίες, όπως και η πρώτη συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών για τη συγκρότηση σε σώμα, πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας. Η πλήρης σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπηλιόπουλος Χάρης
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ: Χρυσανθακόπουλος Αντώνης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χριστοδουλοπούλου Μάγδα
ΤΑΜΙΑΣ: Κωσταριάς Δημήτρης
ΜΕΛΗ: Μπερτσάτου Ελένη, Λαλιώτης Γιάννης, Μαντάς Θέμης.
Ο κ. Σπηλιόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι διαμορφώνονται νέες προοπτικές για τον Μαραθώνιο, με στόχο την ευρύτερη αναγνώριση και επιτυχία του:
«Σκοπός του νέου μας Δ.Σ. είναι αναμφίβολα η συνέχιση και περαιτέρω καταξίωση του Μαραθώνιου Ολυμπίας, της κορωνίδας των αθλημάτων, στον οποίο συμπυκνώνεται η υπέρτατη δοκιμασία και προσπάθεια. Επειδή πιστεύουμε ότι αυτό το σημαντικό γεγονός της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξωστρέφεια και προβολή της περιοχής μας, επιβάλλεται η ριζική ανανέωση και βελτίωση του Μαραθωνίου σε όλα τα επίπεδα. Με την πολύτιμη υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων της Ηλείας, των φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και όλους τους εθελοντές που αποτελούν τη δύναμή μας του τόπου μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Κάποιες ατυχείς συγκυρίες του παρελθόντος αποτέλεσαν για εμάς αφορμή για μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερη αποφασιστικότητα ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας όλοι μαζί και ενωμένοι. Προετοιμάζουμε λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο τη διεξαγωγή ενός σπουδαίου Μαραθώνιου, την Άνοιξη του 2024, ενόψει και της Αφής της Φλόγας, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Χρονιάς».
Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2015 υπό το ομώνυμο σωματείο. Είναι αφιερωμένος στον πρώτο νικητή Μαραθωνίου δρόμου και 2ο νικητή στην Ολυμπιάδα του 1896, Χαρίλαο Βασιλάκο, που έχει αποθέσει το μετάλλιό του στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαίας Ολυμπίας. Το σωματείο στοχεύει και σε άλλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, προβάλλοντας τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και τη σύνδεση του Ολυμπισμού με το αγώνισμα του Μαραθώνιου και των αξιών που πρεσβεύει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00