Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Αβοήθητοι οι αγρότες -Ανυπολόγιστη η ζημιά για τη χώρα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Αβοήθητοι οι αγρότες -Ανυπολόγιστη η ζημιά για τη χώρα

από Maria Petroutsa

Σε σχέση με την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Η κυβέρνηση ούτε έχει να πει ούτε έχει να δώσει κάτι στους αγρότες. Έχει επικεντρωθεί σε μια επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση, επιδιώκοντας να κερδίσει χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές. Δεν έχει ούτε είχε ποτέ σχέδιο:

-για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα

-για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του κόστους παραγωγής 

-για την εξάλειψη των μεσαζόντων και των καρτέλ που έχουν επιβάλλει χαμηλές τιμές στους αγρότες όταν αγοράζουν τα προϊόντα τους και υψηλές τιμές στους καταναλωτές που τα αγοράζουν .

-για τη μεθοδευμένη συγκέντρωση της αγροτικής γης στα χέρια των ολίγων και των ισχυρών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από το πεδίο των προβλημάτων.  Έχει εγκαταλείψει αβοήθητους τους αγρότες.

Η Ελλάδα ήταν απούσα από τη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ στην Ευρώπη. Δεν προτείνει, δεν διεκδικεί, είναι υποτακτική και πειθήνια σε ότι σχεδιάζουν άλλοι. Αδυνατεί ακόμα και να διεκπεραιώσει διαδικαστικά με ορθό τρόπο τις μειωμένες ενισχύσεις που εξασφάλισε από την ΕΕ, οι οποίες φτάνουν πετσοκομμένες στους αγρότες.

Η κατάσταση είναι οριακή. Αν ερημώσει η ύπαιθρος, αν οδηγηθούν στο περιθώριο οι αγρότες, η ζημιά που θα υποστεί η χώρα θα είναι ανυπολόγιστη.

Χρειάζεται μια άλλη πολιτική, τολμηρές προτάσεις και ιδέες, στρατηγική ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Μια πολιτική που να μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο, μια πολιτική που να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της αγοράς και να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του αγροτικού επαγγέλματος στη χώρα μας.

Αυτή είναι η ευθύνη πλέον του ΠΑΣΟΚ, η ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00