Αρχική » Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο νέος Πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. -Λεπτομέρειες από την εκλογική διαδικασία.

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο νέος Πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. -Λεπτομέρειες από την εκλογική διαδικασία.

από Maria Petroutsa

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία ώστε να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α στον Ν. Ηλείας.

Στην διαδικασία συμμετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Ηλείας, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ιωάννης Λέντζας, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος , ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός και φυσικά ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Τους Δημάρχους συνόδευαν αρκετοί από τους Αντιδημάρχους τους και άμεσους συνεργάτες τους.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σαν οικοδεσπότης καλωσόρισε τους συναδέλφους του και τόνισε τους λόγους που θέτει υποψηφιότητα για αυτή την θέση. Κύριος λόγος είναι ότι το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς βρίσκεται στον Δήμο Ήλιδας οπότε θα είναι πιο άμεση η πρόσβαση σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος  θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να είναι ενωμένοι και να υπάρξει συλλογική προσπάθεια. Μίλησε για την νέα διαδικασία της Ανακύκλωσης με το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών που είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του τόπου την οποία θα προσπαθήσει να θέσει σε άμεση λειτουργία η Δημοτική Αρχή προκειμένου να μειωθεί το κόστος των απορριμμάτων. Ζήτησε να παλέψουν όλοι μαζί για την βελτίωση της καθημερινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και να διεκδικήσουν όλα όσα αναλογούν για τον Ν. Ηλείας  για την μείωση του κόστους στερεών αποβλήτων.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής πήρε τον λόγο και εξήγησε τους λόγους που θέτει και αυτός υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου. Όπως τόνισε ο κ. Καννής στόχος του δεν είναι να το παίξει «Ηλειάρχης» αλλά σαν Δήμαρχος του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού με 45.000 κατοίκους η  παραγωγή των απορριμμάτων από τον Δήμο του είναι η μεγαλύτερη. Θέτει υποψηφιότητα ώστε να μπορέσει και αυτός από την δική του πλευρά να συμβάλλει στην αποφόρτιση του όγκου των απορριμμάτων και να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για τον Νομό μας.

Τον λόγο πήρε ο κ. Σάκης Μπαλιούκος, τόνισε τις ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν ώστε να δημιουργηθεί η μονάδα της Τριανταφυλλιάς και ανέφερε τους ανθρώπους που  συνέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν τεράστιες προσπάθειες από εδώ και πέρα ώστε το έργο να αναπτυχθεί περισσότερο.