Αρχική » Με απόλυτη επιτυχία η τελευταία πρόβα στην Αρχαία Ήλιδα για την Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας – Με λεωφορεία του ΚΤΕΛ δωρεάν οι πολίτες στον αρχαιολογικό χώρο

Με απόλυτη επιτυχία η τελευταία πρόβα στην Αρχαία Ήλιδα για την Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας – Με λεωφορεία του ΚΤΕΛ δωρεάν οι πολίτες στον αρχαιολογικό χώρο

από Maria Petroutsa

Όλα είναι έτοιμα στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας, προκειμένου ο Δήμος Ήλιδας να υποδεχθεί με μία μοναδική τελετή την Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Την ερχόμενη Τρίτη, το ιερό φως του Ολυμπισμού θα κάνει τη στάση του λίγο μετά τις 15:20 το μεσημέρι στην Αρχαία Ήλιδα, την πόλη που γέννησε τις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας, εκεί όπου πριν από 2800 χρόνια ξεκίνησαν όλα.

Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα ανάψει το βωμό στον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας, εν όψει του μεγάλου ταξιδιού της φετινής λαμπαδηδρομίας που θα διαρκέσει για μήνες, μέχρι να ανάψει τελικά με τη φλόγα ο μεγάλος βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο της Γαλλικής πρωτεύουσας και να σημάνει την έναρξη των φετινών Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Δήμος Ήλιδας με τους συντελεστές της Τελετής Υποδοχής που για φέτος είναι η Θεατρική Ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας και τα μέλη των Σχολών Χορού της Δήμητρας Μπέρτσου σε Πύργο και Κρέστενα, προχώρησαν και στην τελική πρόβα με τον δρώμενο «Η Παλιννόστηση – Αναβίωση της Εκεχειρίας», που περιλαμβάνει δεήσεις από για παύση εχθροπραξιών και επικράτηση της ειρήνης, σε ένα κείμενο του Θεόδωρου Ανδρουτσόπουλο, σε διασκευή και σκηνοθετική επιμέλεια του Χάρη Κότσιφα.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κόσμου στην φετινή Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ήλιδα, ο δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ηλείας θα έχει λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν στις 14:15 από την πλατεία Ανεμομύλου, μία ευγενική προσφορά της διοίκησης του ΚΤΕΛ για τους κατοίκους όλου του Νομού.    

Ο Δήμος Ήλιδας ευχαριστεί τη διοίκηση του ΚΤΕΛ για την προσφορά της στην επιτυχία της Τελετής Υποδοχής και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Οικονομόπουλο για τις ενέργειές του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00