Αρχική » Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας: Μια εντυπωσιακή εκδήλωση για την περιοχή της Ηλείας.

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας: Μια εντυπωσιακή εκδήλωση για την περιοχή της Ηλείας.

από Maria Petroutsa

Η πόλη της Ανδραβίδας έχει μεγάλη ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά μεσουράνησε την εποχή του Μεσαίωνα. Πρίγκιπες και Βασιλιάδες τίμησαν με την παρουσία τους την περιοχή λόγω των υπέροχων αλόγων της και άφησαν πίσω τα σημάδια μιας άλλης εποχής.

Φέτος διοργανώθηκε το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ με την πρωτοβουλία του κ. Σταμάτη Μαμούτου ώστε να αναδείξει και στην υπόλοιπη Ελλάδα την ιστορία μιας μικρής πόλης. Σίγουρα σαν πρώτη χρονιά υπήρχαν μικρές καθυστερήσεις αλλά ο κόσμος φάνηκε να απολαμβάνει με θαυμασμό το ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ. Κάτοικοι της Ανδραβίδας αλλά και της γύρω περιοχής καθώς και ταξιδιώτες με αγάπη στην Μεσαιωνική Παράδοση ήρθαν να τιμήσουν το μεσαιωνικό φεστιβάλ της περιοχής μας.

Οι συμμετέχοντες φορούσαν εντυπωσιακές στολές από τον Μεσαίωνα, κρατούσαν σπαθιά, ασπίδες και αρκετοί συμμετείχαν έφιπποι στα άλογα τους.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας , με τους πολιτικούς φορείς του τόπου να πρωτοστατούν .

Ο λαογραφικός σύλλογος Ανδραβίδας «Μωριάς» είχε φέρει παλιά εκθέματα αντικειμένων καθώς και όπλων. Καλλιτέχνες από Αθήνα είχαν μια συλλογή από παραμυθένια κοσμήματα και μαγικά βιβλία με πανέμορφα εξώφυλλα. Βιβλία για ιππότες και βασιλιάδες, με τον κόσμο να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Φυσικά δεν θα έλειπε η ομάδα του αγαπημένου επιτραπέζιου Κάστρα και Πολιορκητές. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με αυτή την ρετρό συλλογή. Οι εκπρόσωποι της ομάδας πόζαραν για εσάς στον φακό του Μαντάτο.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με μια εντυπωσιακή πομπή. Μπροστά  ένας ζογκλέρ κάνοντας  κόλπα με την φωτιά και από πίσω ακολουθούσε η μπάντα των Belo Tanos και οι υπόλοιποι ιππότες, πριγκίπισσες και βασιλιάδες. Όλη η πομπή βγαλμένη από παραμύθι. Ο κόσμος είχε κατακλύσει την πλατεία και παρακολουθούσε με δέος. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το λίνκ με την έναρξη από την σελίδα του Μαντάτο στο facebook.

https://fb.watch/lIMQt9lmat/

Ακολούθησαν ομιλίες των επισήμων και διοργανωτών του φεστιβάλ.

Την σκυτάλη πήρε η ομάδα των χορευτών Dancera. Η ομάδα Griffin-HSHR μας έκανε μια εισαγωγή στην Εραλδική μελέτη των  οικοσήμων, εθνικών εμβλημάτων, διασίμων ιπποτικών και εκκλησιαστικών ταγμάτων. Επίδειξη ξιφασκίας καθώς και παραδοσιακών κοστουμιών . Ολοκλήρωσαν με δύο μεσαιωνικούς χορούς, η ιδιαίτερη μουσική και οι χορευτές καθήλωσαν το κοινό. Σειρά είχαν οι μοναδικοί Solastas, με την μαγευτική φωνή της Λαμπρινής Γιώτη. Τέλος το φεστιβάλ έκλεισαν οι Belo Tanos αφήνοντας την αίσθηση ενός μαγικού τελετουργικού από άλλη εποχή

Οι ευχές όλων μας είναι να συνεχιστεί αυτό το ξεχωριστό φεστιβάλ και να καθιερωθεί. Υπάρχουν πολλές ομάδες ανά την Ελλάδα που αγαπούν τις παραδόσεις άλλων εποχών και τις μεταφέρουν στο σήμερα. Το μεσαιωνικό φεστιβάλ Ανδραβίδας είναι μια ευκαιρία ο κόσμος να κάνει ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο.

Φωτογραφίες, Βίντεο και Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρούτσά

Ευχαριστούμε επίσης τον Φωτογράφο Μάνο Μεγαλούδη για το φωτογραφικό υλικό

τον Eduard Peschanskyy και την ομάδα Griffin – HSHR για τις πληροφορίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00