Αρχική » Μήνυμα Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

από Maria Petroutsa

Σύσσωμος ο Ελληνισμός γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και αποδίδει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες που, με σθένος και ομοψυχία, αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

Το ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ της Ελλάδας στη φασιστική Ιταλία την 28η Οκτωβρίου του 1940 διατηρεί μέχρι σήμερα ακέραια την αξία του και μεταδίδει το μήνυμα της αποφασιστικότητας, της υπεράσπισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της αστείρευτης θέλησης για ελευθερία. Μήνυμα αντίστασης, αγώνα και πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές, το ΟΧΙ της μικρής χώρας με τη μεγάλη ψυχή ακούστηκε σε όλη την Οικουμένη και ο λαός μας έδειξε πως δεν υποδουλώνεται. Αντιστάθηκε στις ορδές των Ιταλογερμανικών φασιστικών δυνάμεων, γράφοντας σελίδες δόξας για την Ελλάδα.

Εμείς, οι νεότεροι Έλληνες μνημονεύουμε την αλησμόνητη εποχή του 1940 και τιμούμε τους ήρωές του που με αυταπάρνηση άνοιξαν τον δρόμο προς την Ελευθερία. Με υπερηφάνεια για τους νικηφόρους αγώνες του χθες και αισιοδοξία για το αύριο, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα σπουδαία διδάγματα των προγόνων μας και με επιμονή και θέληση να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00