Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη διάλυση του δικτύου των ΕΛΤΑ»


Τα λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ ανά την επικράτεια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Είναι μια αρνητική εξέλιξη που επηρεάζει δυσπρόσιτες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας. Είναι ένα ακόμα χτύπημα στην περιφέρεια και στους κατοίκους της, που διαρκώς αποστερούνται κρίσιμων υπηρεσιών.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, «και η Ηλεία βιώνει τις δυσμενείς επιπτώσεις του αποψιλωμένου -πλέον- δικτύου των ΕΛΤΑ. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο ταχυδρομικών καταστημάτων σε Λαμπεία, Καράτουλα και Βαρθολομιό, τώρα έκλεισε και το κατάστημα στο Κατάκολο.
Πρόκειται για καταστήματα που εξυπηρετούσαν τοπικές ανάγκες επικοινωνίας και οικονομικών συναλλαγών (καταβολή συντάξεων, εξόφληση λογαριασμών κ.α.), ιδίως ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κατάστημα στη δυσπρόσιτη περιοχή της Λαμπείας. Πλέον, πολλοί συμπολίτες μας αναγκάζονται να μετακινούνται προς το πλησιέστερο σε λειτουργία κατάστημα ΕΛΤΑ για να εξυπηρετηθούν, διανύοντας σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.»
Με ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Διονύσης Καλαματιανός είχε εγκαίρως αναδείξει το μείζον αυτό ζήτημα και τους κινδύνους που επρόκειτο να υπάρξουν. Μάλιστα, καλούσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ταχυδρομικών καταστημάτων, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους προς όφελος των συμπολιτών μας. Δυστυχώς, όμως, καμία λύση δεν υπήρξε για τις τοπικές κοινωνίες.
Επιπλέον, ο Ηλείος Βουλευτής τονίζει:
«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός, πως τη στιγμή που κυριολεκτικά διαλύεται το δίκτυο των ΕΛΤΑ, στις απαντήσεις του Υπουργού αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “η ΕΛΤΑ Α.Ε., ως φορέας καθολικής υπηρεσίας, υποχρεούται να διασφαλίζει στους χρήστες ταχυδρομικών υπηρεσιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, μόνιμα και σε τιμές προσιτές, καθολική ταχυδρομική υπηρεσία”, κάτι που σήμερα -προφανώς- δεν ισχύει.
Αλήθεια, από την κρατική ενίσχυση των 280 εκατ. ευρώ το 2020 στα ταμεία των ΕΛΤΑ, δεν διατέθηκε ένα μέρος ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο καταστημάτων του Οργανισμού; Τι σχεδιασμός υπήρξε ώστε να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα; Προφανώς όχι αυτός που θα έπρεπε, αν θυμηθούμε τον κ. Πάτση και τις απευθείας αναθέσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ που εισέπραξε -μέσω ΕΛΤΑ- για νομικές συμβουλές ή τις προσλήψεις υψηλόμισθων golden boys κατά παράβαση του ν. 4758/2020 που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε.»
Καταλήγοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και 5 χρόνια ασκεί πολιτικές που υπονομεύουν την κάλυψη κομβικών κοινωνικών αναγκών. Σε αυτές εντάσσεται το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ που έχει φέρει σε απόγνωση πολλές τοπικές κοινωνίες, μεταξύ αυτών και της Ηλείας που διαρκώς υποβαθμίζεται και απαξιώνεται με την απώλεια κρίσιμων δομών και υπηρεσιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει και δίνει τη μάχη στη Βουλή για ενδυνάμωση του δικτύου των ΕΛΤΑ, με ανοικτά καταστήματα στην επικράτεια, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων μας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00