Αρχική » ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

από Maria Petroutsa

Ερώτηση για την καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες

Το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες το έτος 2021 στην Ηλεία, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του νομού Ανδρέας Νικολακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.
Όπως επισημαίνει ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός, ο νομός Ηλείας έχει υποστεί κατ’ επανάληψη ζημιές εξαιτίας φυσικών καταστροφών και δυσμενών καιρικών συνθηκών και το πλήγμα είναι μεγάλο για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο οδηγώντας σε απόγνωση αγρότες και επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην στήριξη της πολιτείας, αφενός για να καλύψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί αφετέρου για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Εκκρεμότητες

Αν και τα τελευταία χρόνια θεσπίστηκε νέο πλαίσιο που προβλέπει την ταχύτερη καταβολή αποζημιώσεων και με υψηλότερα ποσά για τους πληγέντες, διαπιστώνεται ότι στην Ηλεία δεν έχει καταβληθεί ακόμη το σύνολο των χρημάτων για αποζημιώσεις σε πληγέντες καιρικών καταστροφών.
Ειδικότερα, ο κ. Νικολακόπουλος υπογραμμίζει ότι εκκρεμεί η καταβολή του υπολοίπου των αποζημιώσεων στους πληγέντες των πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί το έτος 2021. Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν χορηγηθεί προκαταβολές αλλά δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων, κυρίως λόγω του εντοπισμού λαθών, αλλά και για περιπτώσεις που εξαρχής δεν καταβλήθηκαν χρήματα (κυρίως σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Πύργου).
Ανάλογο πρόβλημα παρατηρείται και με τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες που σημειώθηκαν το 2021 στις περιοχές της Βάρδας και του Κουρτεσίου του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, με αποτέλεσμα οι πληγέντες να βρίσκονται ακόμη στην αναμονή.

Η ερώτηση
Με βάση τα ανωτέρω, ο κ. Νικολακόπουλος ερωτά τον Υπουργό:
1) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία το έτος 2021;
2) Που οφείλεται η καθυστέρηση και πότε θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν το έτος 2021 σε περιοχές του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00