Αρχική » Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, υπ. Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. : «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να σταθεί απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ»

Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, υπ. Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. : «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να σταθεί απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ»

από Maria Petroutsa


Ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής ανατροπής έστειλε σε μεγαλειώδη συγκέντρωση στον Πύργο, ο Διονύσης Καλαματιανός.
«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να σταθεί απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Εδώ, λοιπόν, από τον Πύργο, από ολόκληρη την Ηλεία, δίνουμε το σύνθημα της ανατροπής. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Συνεχίζουμε για τον νικηφόρο αγώνα, για την προοπτική και την ελπίδα.»
Σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τόνισε πως είναι μια καινούργια εκλογική αναμέτρηση, με διαφορετικό εκλογικό σύστημα.


«Τα πάντα ξεκινούν από την αρχή. Οι κάλπες είναι άδειες. Απέναντί μας είναι μια αλαζονική και συντηρητική παράταξη, που θέλει να τελειώσει αυτό που άρχισε πριν από 4 χρόνια. Που ευθύνεται για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, διευρύνοντας τις ανισότητες και τη φτωχοποίηση. Που θέλει να διαλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου και ξεπουλάει δημόσια αγαθά.
Μια παράταξη που επιδιώκει να γίνει καθεστώς. Στην προσπάθεια αυτή δε διστάζει να απειλεί, να διχάζει και να εκβιάζει. Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Δεν θα τους επιτρέψουμε τον φόβο, τον διχασμό και την ανασφάλεια.»
Σχετικά με το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, σημείωσε πως είναι σαφές, οριοθετημένο και αφορά το ποιος και με ποιον τρόπο θα κυβερνήσει τη Χώρα την επόμενη ημέρα.
«Θα επιλέξουμε την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ασφάλεια. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η απαξίωση του κοινωνικού κράτους, η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η ασφυξία των νοικοκυριών και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνήσουν με ασυδοσία, αυτοδυναμία και παντοδυναμία, αυτοί που θέλουν να είναι ανεξέλεγκτοι. Αυτοί που θέλουν 180 βουλευτές για να αλλάξουν το Σύνταγμα της Χώρας.


Εμείς κάνουμε μονομέτωπο αγώνα κατά της Δεξιάς. Οι δικές μας πολιτικές είναι αυτές που βρίσκονται απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και την παράταξή του. Εμάς φοβούνται, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον Αλέξη Τσίπρα. Γι΄ αυτό κάνουν ολομέτωπη επίθεση εναντίον μας.»
Εισερχόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επισήμανε πως δίνει απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.
«Είναι ξεκάθαρο πως αυτή την Κυριακή δεν κρίνεται μόνο ποιος θα βγει πρώτος και ποιος δεύτερος. Κρίνεται ποιο πρόγραμμα και ποια πολιτική θα εφαρμοστεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Κρίνεται η ίδια η ζωή μας!


Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας. Να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία. Να μιλήσουμε για το πως θα ανασάνει η αγορά και πως θα αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα, για τη στήριξη των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αυτά επιδιώκουμε. Χρειάζεται σχέδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ το έχει.»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Διονύσης Καλαματιανός στην Ηλεία, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται να διεκδικήσει και να υλοποιήσει όλα όσα έχει ανάγκη ο τόπος μας.
«Δεν μας αξίζει μια Χώρα ανισοτήτων, φτωχοποίησης, διαφθοράς και αδικίας. Δεν μας αξίζει μια Ηλεία υποβαθμισμένη και αποκομμένη από την ανάπτυξη. Θέλουμε η Ελλάδα μας να αξιοποιεί πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει και ο τόπος μας, η Ηλεία. Ένας τόπος που εδώ και 4 χρόνια βιώνει την υπονόμευση, την υποβάθμιση και την οπισθοδρόμηση από τις πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται για την αποκατάσταση των αδικιών. Δεσμεύεται να κάνει τον τόπο μας από κομπάρσο και φτωχό συγγενή, πρωταγωνιστή.»
Κλείνοντας, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι δύναμη εξουσίας και όχι συμπλήρωμα της Δεξιάς.
«Με αποφασιστικότητα, μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε και αυτό τον αγώνα. Πάντα για τη νίκη. Για να πετύχουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη κοινωνία που δεν θα αφήνει καμία και κανένα μόνο. Που θα εγγυάται πως όλοι έχουν δικαίωμα στην πρόοδο και στην προκοπή. Για μια ισχυρή και δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ηχηρή παρουσία σας απόψε και για την καθημερινή συμπόρευσή μας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00