Αρχική » Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμούμε τους αγώνες για τα δικαιώματα της γυναίκας

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμούμε τους αγώνες για τα δικαιώματα της γυναίκας

από Maria Petroutsa


Η «Ημέρα της Γυναίκας» τιμάται κάθε χρόνο παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου και στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου προέβη στην εξής δήλωση:
«Από το 1910, που τηρήθηκε για πρώτη φορά η συγκεκριμένη ημέρα, έως σήμερα, έχουν γίνει πολλά βήματα που εξασφαλίζουν την ισότιμη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.
Η ισότητα των δύο φύλων θεωρείται αυτονόητη θεσμικά, όμως, -δυστυχώς- η καθημερινότητα πολλές φορές αποδεικνύει ότι οφείλουν να γίνουν πολλά ακόμη για την εμπέδωσή της.
Τα καθημερινά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών, οι γυναικοκτονίες, οι διακρίσεις στο εργασιακό περιβάλλον, η περιορισμένη συμμετοχή, άρα και εκπροσώπηση των γυναικών, στα κοινά θα πρέπει να μας προβληματίζουν και να μας κινητοποιούν.
Κάθε ημέρα θα έπρεπε να είναι η ημέρα της γυναίκας. Γιατί κάθε ημέρα κάθε γυναίκα αγωνίζεται σε μια κοινωνία ανταγωνισμού και υψηλών απαιτήσεων, για να καταφέρνει να ανταποκρίνεται στους πολλαπλούς της ρόλους, της εργαζόμενης, της μητέρας, της συζύγου και σε ό,τι άλλο η ίδια επιλέγει να είναι.
Στη σύγχρονη εποχή της ενσυναίσθησης, της συναντίληψης και της αποδοχής, ας είμαστε όλοι άνθρωποι με ίσα δικαιώματα, κοινά οράματα και ισότιμες ευκαιρίες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00