Αρχική » Η Διατσέντα Φανού-Φουσκαρίνη στο πλευρό του Γιάννη Λέντζα!

Η Διατσέντα Φανού-Φουσκαρίνη στο πλευρό του Γιάννη Λέντζα!

από Maria Petroutsa

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Νέα Πορεία»

Η Διατσέντα Φανού-Φουσκαρίνη στο πλευρό του Γιάννη Λέντζα!

Στο πλευρό του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Πορεία» βρίσκεται η κα ΔιατσένταΦανού-Φουσκαρίνη. Μία γυναίκα με σημαντική και διαχρονική προσφορά στην τοπική κοινωνία και σε όλη την Ηλεία που αναγνωρίζει   στο πρόσωπο του Γιάννη Λέντζα τον άνθρωπο που άλλαξε σελίδα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και θα συνδράμει στον αγώνα για έναν ακόμα καλύτερο Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει! 

«Με μεγάλη μου χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Γιάννη Λέντζα να συνδράμω στον αγώνα για τον Δήμο που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζουμε. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις γνώσεις και δυνάμεις για το καλό όλων των δημοτών μας! Πιστεύω στις ικανότητες του Δημάρχου Γιάννη Λέντζα, ο οποίος με την προσφορά του στον τόπο, αλλά και με την αποφασιστικότητά του για την περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής μας, είναι η μοναδική επιλογή που έχει ο Δήμος μας ώστε να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος!», τόνισε η κα Διατσέντα Φανού-Φουσκαρίνη.

«Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω πως η ΔιατσένταΦανού-Φουσκαρίνη θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Νέα Πορεία». Η κα Φανού-Φουσκαρίνη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει αποδείξει, διαχρονικά, πως  μπορεί προσφέρει σε πολλούς τομείς, με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στον τόπο και στον συνάνθρωπο. Έχει την θέληση και την απαιτούμενη εμπειρία για να συνδράμει στην προσπάθειά μας να δώσουμε αναπτυξιακή πορεία στον τόπο μας. Είναι τιμή μου που βρίσκεται στο πλευρό μου!», δήλωσε ο Γιάννης Λέντζας.

ΒΙΟΓΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΑΤΣΕΝΤΑΣ ΦΑΝΟΥ-ΦΟΥΣΚΑΡΙΝΗ

Η Διατσέντα Φανού- Φουσκαρίνη  γεννήθηκε στην  Ανδραβίδα όπου ζει μόνιμα με το σύζυγό της Ανδρέα Φουσκαρίνη  συγγραφέα.  Έχει δύο γιους, τον Κωνσταντίνο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής  και το Γιώργο Φουσκαρίνη, δικηγόρο. Γονείς της ο Παναγιώτης Φανός και η Γεωργία Φανού  Τριανταφυλλοπούλου. Σπούδασε στο Χαροκόπειο  Πανεπιστήμιο Οικιακή Οικονομία και Διαιτολογία και στη συνέχεια έκανε  σπουδές στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1983 από το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Λεχαινών ως καθηγήτρια αγροτικής οικιακής  οικονομίας και δραστηριοποιήθηκε στον κάμπο της Ηλείας σε επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας για την αγροτική οικογένεια  και ειδικά για την Ελληνίδα αγρότισσα.

Από το 1992 εργάστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση και μάλιστα  στο Γυμνάσιο Λεχαινών υλοποιώντας παράλληλα με το διδακτικό της έργο και εκπαιδευτικά προγράμματα ευρωπαϊκά-καινοτόμες δράσεις σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού  που στόχευαν στη δημιουργία του «ανοιχτού σχολείου» του μέλλοντος που συνδέεται με την κοινωνία  και τον κόσμο της εργασίας. Από το 2000 ως σήμερα  δραστηριοποιείται ως σύμβουλος Επαγγελματικού προσανατολισμού σε θέματα συμβουλευτικής, αγοράς εργασίας και προσανατολισμού των μαθητών και των νέων γενικότερα.

Επίσης διετέλεσε Διευθύντρια των Γυμνασίων Λεχαινών και Νεοχωρίου από το 2013 έως το 2020.

Η συμμετοχή της σε κοινωνικές δράσεις και η παρουσία της  στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ηλείας είναι συνεχής, καθώς έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. πολλών συλλόγων της περιοχής της και μέλος  επιστημονικών σωματείων  (ΕΛΕΣΥΠ, Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, έχει δε παρουσιάσει θέματα εκπαιδευτικού και επιστημονικού χαρακτήρα σε σεμινάρια, ημερίδες και στα ΜΜΕ.

Εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος της πλειοψηφίας στις αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2006. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου του 2007 στην Ηλεία ανέλαβε την ευθύνη της δημιουργίας και λειτουργίας  του Γραφείου Εθελοντισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας. Επίσης ήταν Υπεύθυνη Νομαρχιακή Σύμβουλος για τη Νομαρχιακή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή  της Ηλείας  στην οποία διατέλεσε πρόεδρος το 2008-09. Ήταν δε αναπληρωματικό μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Σχεδιασμού Κοινοτικών προγραμμάτων και Περιφερειακής Συνεργασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00