Αρχική » ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ Β. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ Β. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ

από Maria Petroutsa

Αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού, των υποδομών και περιουσιών των πολιτών

*Συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τον Δήμαρχο Σ.Μπαλιούκο για το έργο καθαρισμού του Σελλινούντα. Άμεση έναρξη καθαρισμού και στο ρέμα της Βρίνας

   Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Σελλινούντα ποταμό στα Κρέστενα, για την προστασία του οικισμού και των παραποτάμιων υποδομών και περιουσιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, την περιοχή παρέμβασης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών, διευθετώντας και τεχνικά ζητήματα που είχαν ανακύψει.

   Οι εργασίες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τους προηγούμενους μήνες – μετά και από την αυτοψία που είχε προηγηθεί στην περιοχή από τον κ. Γιαννόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γ.Δάγκαρη – εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, με στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και τη θωράκιση της περιοχής. «Ο Σελλινούντας ποταμός διέρχεται περιμετρικά των Κρεστένων σε μεγάλο τμήμα του οικισμού, διοχετεύοντας εκτός, τον μεγάλο όγκο των υδάτων που διαχειρίζεται, καθώς σε αυτόν καταλήγουν τα όμβρια ύδατα και άλλα ρέματα από την ευρύτερη περιοχή. Με τον Δήμο βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία και η συνδρομή του κ. Δημάρχου για την διευκόλυνση πρόσβασης των μηχανημάτων σε κάποια σημεία, ήταν σημαντική και καθοριστική για την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου.  Αυτή τη στιγμή προχωράμε σε εκτεταμένο καθαρισμό του ποταμού, σε μεγάλο εύρος και μήκος, προκειμένου να θωρακίσουμε τον οικισμό και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τις παραποτάμιες υποδομές και περιουσίες από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα», σχολίασε ο κ.Γιαννόπουλος, δεσμευόμενος στον κ.Μπαλιούκο για την άμεση έναρξη παρεμβάσεων καθαρισμού και στο ρέμα της Βρίνας.

   Την ενημέρωση του κ.Αντιπεριφερειάρχη και του κ.Δημάρχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τάσου Καρνάρου, του προέδρου της Δ.Κ Κώστα Δρακόπουλου, του Δασάρχη Ολυμπίας Βασίλη Γιακουμή και κατοίκων, έκαναν ο προϊστάμενος του τμ. Δομών και Περιβάλλοντος Π.Ε. Ηλείας Φώτης Χριστοδουλόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, εξηγώντας αναλυτικά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει (απομάκρυνση φερτών υλικών, μπαζών και κορμών δέντρων που εμπόδιζαν την ομαλή ροή των υδάτων προς κατάντη, καθαρισμός και διευθέτηση της κοίτης αποκαθιστώντας την φυσική ροή των όμβριων υδάτων) σε όλο το τμήμα παρέμβασης, από τον επαρχιακό δρόμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (σ.σ στο ύψος του ΕΠΑΛ, του Πυρ. Κλιμακίου και ανάντη, συνεχίζοντας στο τμήμα κάτω από την γέφυρα στη διασταύρωση της Βρίνας) μέχρι τις Εργατικές κατοικίες των Κρεστένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00