Αρχική » Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δυτ. Ελλάδας, και του έφηβου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Αρίωνα Κολιτσόπουλου, στον Αναπλ. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δυτ. Ελλάδας, και του έφηβου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Αρίωνα Κολιτσόπουλου, στον Αναπλ. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

από Maria Petroutsa

Δημήτρης Νικολάκόπουλος: «Θερμά συγχαρητήρια και προσωπικό ενδιαφέρον για τον Αρίωνα και το άθλημα της Πάλης»

Στο γραφείο του αναπλ. Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στην Αθήνα, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (4 Αυγούστου 2023), ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δυτ. Ελλάδας, Δημήτρης Νικολακόπουλος, μαζί με τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, αθλητή του «Τιτάνα» Πύργου, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης για ηλικίες κάτω των 17 ετών (U17), και τον πατέρα (και προπονητή του) του «χρυσού» έφηβου, Αλέξη.

Σημειώνεται πως η συνάντηση έγινε αμέσως μετά την άφιξη στην Ελλάδα του Ηλείου Παγκόσμιου Πρωταθλητή και του πατέρα του από την Κωνσταντινούπολη (όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης).

Ο αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού συνεχάρη θερμά τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο για την ανεπανάληπτη επιτυχία του, στις παλαίστρες της Τουρκίας και του ευχήθηκε ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.

«Παράδειγμα προς μίμηση»…

Από την πλευρά του ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Βρούτση για το ενδιαφέρον και την ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόσωπό του αλλά και για το άθλημα της πάλης γενικότερα, αναφέροντας πως «Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτό που έχω ξεκινήσει θέλοντας να αποτελώ παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά».

«Πέρα από το γεγονός της ανεπανάληπτης επιτυχίας του Αρίωνα, κατά την διάρκεια της συνάντηση μας με τον Υπουργό συζητήσαμε διάφορά θέματα. Βασικό ήταν το θέμα για τα ηλικιακά κριτήρια που ισχύουν για την εισαγωγή σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή στα Σώματα Ασφαλείας όταν ένας αθλητής διακρίνεται σε Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης έδωσε εντολή στο νομικό επιτελείο του να ασχοληθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα», ανέφερε, ο κ. Νικολακόπουλος.

Νέα παλαίστρα Ολυμπιακού τύπου για τον «Τιτάν»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δυτ. Ελλάδας πρόσθεσε πως «Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τη συνεργασία μας με τον σύλλογο Πάλης Τιτάνας Πύργου, που ήταν στενή όλο το προηγούμενο διάστημα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι συντέλεσε -στο βαθμό που της αναλογεί- στην επιτυχία του Αρίωνα. 

Τονίστηκε επίσης η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Αθλητισμού που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, κάτι που επιθυμεί και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όπου θα ιεραρχηθούν τα ζητήματα της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Αθλητισμού όπου θα τεθούν και οι γενικότεροι στόχοι.  

Τέλος ο κ. Βρούτσης μας γνωστοποίησε πως το Υπουργείο θα προσφέρει στον Τιτάν Πύργου μια καινούργια παλαίστρα Ολυμπιακών προδιαγραφών».  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00