Αρχική » Επίσκεψη Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου στον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας

Επίσκεψη Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου στον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας

από Maria Petroutsa

Η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστο Γιαννικούλη. Ο κ. Αντωνακόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων του κλάδου της υγείας, σε μια συνέχεια της άριστης συνεργασίας που έχει ήδη εδραιωθεί.


Πρωταρχικό θέμα συζήτησης ήταν η απαιτούμενη στελέχωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. Με τον κ. Αντωνακόπουλο να ενημερώνει για τη συνάντηση που είχε τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή. Ως ιατρός που γνωρίζει άριστα την κατάσταση εκ των έσω, τόνισε στον κ. Θεμιστοκλέους ότι θα πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε γενικότερες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να δοθούν τα σωστά κίνητρα σε γιατρούς για να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Εκτός από το οικονομικό κίνητρο, θα πρέπει να δοθούν και κίνητρα επιστημονικής και επαγγελματικής και ανέλιξης. Επιπλέον, ο κ. Αντωνακόπουλος έθιξε το θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας και το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί σε κεντρικό επίπεδο ένας εποικοδομητικός και γόνιμος τρόπος με τη μορφή συστήματος, ώστε να ενταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας.

  • Ο κ. Γιαννικούλης, συμφώνησε απόλυτα με την εξεύρεση κινήτρων για την στελέχωση του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι αυτή είναι και η θέση του Ιατρικού Συλλόγου. Επισημαίνοντας κι ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αναφορικά με την ενσωμάτωση του ιδιωτικού τομέα στην πρωτοβάθμια φροντίδα, εξήγησε ότι απαιτείται μια άλλη προσέγγιση της πολιτείας προς τους ιδιώτες γιατρούς ώστε να καρποφορήσει μια τέτοια συνεργασία.
    Τέλος, κ. Γιαννικούλης αναφέρθηκε σε μια πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλίας του Υπουργείου για εκπαίδευση του πληθυσμού σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με τον κ. Αντωνακόπουλο να ενημερώνει ότι η Δημοτική Αρχή έχει ήδη διανείμει ήδη απινιδωτές σε αρκετές σχολικές μονάδες και το επόμενο διάστημα θα καλυφθούν όλα τα σχολεία του δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00