Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Νέα μέρα ξεκινά για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»


Τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσήλθαν μαζικά και τη δεύτερη Κυριακή στη δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας του. Τους ευχαριστούμε ακόμα μια φορά, για την κρίσιμη και ενθουσιώδη συμμετοχή τους.
Με την ψήφο τους επέλεξαν τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η διαδικασία της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης δεν τελειώνει εδώ. Ένα σημαντικό βήμα έγινε και ταυτόχρονα ξεκινούν οι συλλογικές διαδικασίες διαμόρφωσης της φυσιογνωμίας, της πολιτικής στόχευσης και της οργάνωσης. Με ενότητα και συλλογικότητα προχωράμε αποφασιστικά στην επόμενη μέρα.
Η εντυπωσιακή συμμετοχή, το τεράστιο ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των πολιτών καταδεικνύει πως η κοινωνία εξακολουθεί να πιστεύει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρόκειται για σημαντικό γεγονός και βαρύ φορτίο, που μας γεμίζει με μεγάλη και ιστορική ευθύνη.
Ευθύνη να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις νέες και μεγάλες προκλήσεις. Να δώσουμε τη μάχη στη Βουλή και στην κοινωνία, απέναντι σε μια επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση, διατυπώνοντας γόνιμο και ωφέλιμο αντιπολιτευτικό λόγο και ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο ανακούφισης και διεξόδου για τους πολίτες, που ασφυκτιούν από τα πολλαπλά προβλήματα.
Ευθύνη να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα σύγχρονο, γοητευτικό και εξωστρεφές πολιτικό υποκείμενο, που θα εκφράζει την προοδευτική παράταξη, που θα έχει την κοινωνική πλειοψηφία και πάλι στο πλευρό του, με όρους διακυβέρνησης.
Ευθύνη να δώσουμε εντός και εκτός Κοινοβουλίου τους δημοκρατικούς αγώνες, με ενεργή συμμετοχή στα ζωντανά κοινωνικά κύτταρα όπως τα κινήματα, οι φορείς και τα σωματεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ευθύνη να ορθώσουμε ισχυρό ανάχωμα απέναντι στην ενισχυμένη ακροδεξιά που δηλητηριάζει τη δημοκρατία μας.
Ευθύνη να στηρίξουμε όλες και όλους που βιώνουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.
Ευθύνη να φέρουμε ξανά την προοπτική και την ελπίδα στη νέα γενιά.
Η παράταξή μας δεν έχει νικητές, ούτε χαμένους. Υπάρχει μόνο ο κοινός στόχος και η αγωνία που μας ενώνει για το αύριο της πατρίδας μας. Και αυτό αποτελεί εγγύηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενισχύεται διαρκώς και γίνεται -ξανά- δυνατός.
Η Αριστερά και η προοδευτική παράταξη οφείλει να έχει -και θα έχει- πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Με τις αρχές και τις αξίες μας και την πολύτιμη παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, το νέο «κύμα» θα προχωρήσει σε μια νέα νικηφόρα πορεία. Είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να κερδίσουμε τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Και θα τους κερδίσουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00