Αρχική » Τι τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτικής Ελλάδας στο Olympia Forum IV

Τι τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτικής Ελλάδας στο Olympia Forum IV

από Maria Petroutsa


Δημήτρης Νικολακόπουλος: «Πρέπει να συστηνόμαστε σαν Ολυμπιακή γη σε όλο τον κόσμο!»
Στο Olympia Forum IV το οποίο διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Νικολακόπουλος. Ο κ. Νικολακόπουλος συμμετείχε στις εργασίες της 2ης ημέρας (Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023), στη συζήτηση με θέμα «Tα Μακροπρόθεσμα οράματα για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη», κάνοντας αναφορά τόσο στη φιλοσοφία λειτουργίας της Περιφερειακής Αρχής τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια όσο και στα πεπραγμένα της Αντιπεριφέρειας Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού της οποίας προΐσταται.
Παράλληλα ο κ. Νικολακόπουλος έδωσε το στίγμα των βημάτων που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο νομός Ηλείας να αναδειχθούν περαιτέρω.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος τόνισε πως «Η χώρα μας μετά από μία δωδεκαετή οικονομική και υγειονομική κρίση έχει ανακάμψει και έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει χαράξει πολιτική και έχει βγει προς τα έξω με μεγάλη εξωστρέφεια. Συστηνόμαστε ως Olympian Land και πρέπει να συστηνόμαστε σαν Ολυμπιακή γη σε όλο τον κόσμο! Ελπίζω ο κόσμος να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους που έχουμε βάλει από το 2019.
Διοργανώσαμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίου βεληνεκούς και επιπέδου όπως ήταν το ποδηλατικό event του Γύρου της Γαλλίας που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, στηρίξαμε το «Fly Ολυμπία» και τον Ολυμπιονίκη συντοπίτη μας Εμμανουήλ Καραλή, κάναμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι στη λίμνη Καϊάφα και πολλά ακόμα που ανέδειξαν διαφορετικά όχι μόνο την Ολυμπία αλλά και όλη την Ηλεία.
Ξεκινήσαμε για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι και σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία του νομού μας το πρόγραμμα «Αθλητισμός δίπλα στο κύμα», με πολλά γεγονότα πάνω στις παραλίες γιατί ο αθλητισμός δεν σταματά ποτέ… κάθε στιγμή, κάθε ημέρα και κάθε εποχή. Beach tennis, beach Soccer, beach volley, αρχαίο πένταθλο, ιστιοπλοΐα, 3on3 GNC, στίβος, speedminton, air badminton… ένα καλοκαίρι γεμάτο αθλητικές δράσεις, με όμορφες στιγμές για αθλητές και θεατές! Και φιλοδοξία μας είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα στα επόμενα χρόνια διότι ο αθλητικός Τουρισμός αποτελεί μια βασική θεματική της στρατηγικής μας».
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό προϊόν για τον επισκέπτη με πολλά σημεία προορισμού»
Συνεχίζοντας ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε πως «Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο περιπατητικός, κάτι που συνέβη με την διαδρομή του μονοπατιού που συνδέει την Αρχαία Ήλιδα με την Αρχαία Ολυμπία. Επίσης το δίκτυο των ορεινών μονοπατιών με διαδρομές «μαγικές» μέσα στο πράσινο, ο θρησκευτικός τουρισμός, είναι τομείς στους οποίους επιδιώκουμε την περαιτέρω ανάπτυξη…
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα πολύ ελκυστικό προϊόν για τον επισκέπτη στην Ηλεία. Με πολλά σημεία προορισμού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου όπως προανέφερα. Αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν μπορεί να είναι μόνο αυτά που θα προσφέρουν ανάπτυξη. Είναι και η προστασία της πρωτογενούς παραγωγής στην Ηλεία με τα κορυφαία ποιοτικά προϊόντα της γης της. Προϊόντα που πρέπει να αναδειχθούν αφού πρώτα δώσουμε τα κίνητρα σε αυτούς που τα παράγουν να συνεχίσουν να το κάνουν αλλά και να καταφέρουμε να εντάξουμε και νεότερους στην παραγωγική διαδικασία. Να αποκτήσουν αυτά τα προϊόντα την υπεραξία που δικαιούνται και να μην πωλούνται… σε μεσάζοντες που θα τα επανεισάγουν στην χώρα μας!!! Και το σπουδαιότερο απ όλα δεν είναι άλλο από το να διαφυλάξουμε το σπάνιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και τα οικοσυστημάτα του που «ευθύνονται» για αυτό που διαθέτουμε ως «εικόνα» και ως παραγωγή εδώ στην Ηλεία».

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να αναδείξουμε περαιτέρω την Ηλεία»
Ο κ. Νικολάκόπουλος διευκρίνισε πως «Έχουμε κάνει την αρχή αλλά έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα. Βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτή την τετραετία. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο έτσι ώστε να αναδείξουμε περαιτέρω το νομό μας και τις δυνατότητές του».
Σχετικά με την επόμενη μέρα της του Β` βαθμού (Περιφερειακής) αυτοδιοίκησης ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο από την Πολιτεία γιατί οι ανάγκες της κοινωνίας είναι πολύ μεγάλες. «Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο προηγμένων χωρών του εξωτερικού, να δούμε τις ελλείψεις του προσωπικού και να έχουμε μεγαλύτερη ανεξαρτησία όσον αφορά την ιεράρχηση που πρέπει να υπάρξει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στοχευμένα προχώρησε σε νέα προγράμματα τα οποία δημιούργησαν ανάπτυξη με αποτέλεσμα τη μείωση των δεικτών ανεργίας, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα μέσα στα επόμενα χρόνια ώστε η ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να είναι πολύ μεγαλύτερη.
«Δίνουμε έμφαση στο να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και των κοινωνιών. Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι η διασύνδεση της Ηλείας με όλους τους γειτονικούς νομούς μέσω σύγχρονων οδικών αξόνων, να προχωρήσει η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού και να φέρουμε νέες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Πρώτος στόχος μας όμως είναι να βγούμε με το όνομα της Ολυμπιακής γης στο εξωτερικό και αυτό θέλουμε να είναι το όνομα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο μέλλον».
Σημειώνεται ότι στη συζήτηση (που συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΟΡΤ TV, κΏΣΤΑς κριετσιώτης), συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτής Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκκαρης.

Foto: Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτικής Ελλάδας Ηλείας || ΑΠΕ-ΜΠΕ/ OLYMPIA FORUM/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00