Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Να υπάρξει ειρήνευση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ»


Για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή μίλησε σε τηλεοπτική του παρουσία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτά που συμβαίνουν, από την αιματοχυσία και τις θηριωδίες. Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την εισβολή της Χαμάς και τις αγριότητες. Ταυτόχρονα, δεν ξεχνάμε ότι το Ισραήλ κατέχει παλαιστινιακά εδάφη και ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δεινοπαθήσει και συνεχίζει να έχει νεκρούς.
Πρέπει να σταματήσει αυτή η φρίκη, να παρέμβει η Διεθνής Κοινότητα, να υπάρξει ειρήνευση και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ που μιλούν για δύο Κράτη. Πρέπει να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των δύο λαών στα πλαίσια της συνεργασίας. Μπορεί να γίνει αυτό, αρκεί να πρυτανεύσουν και να ισχυροποιηθούν οι φωνές της λογικής και της ειρήνευσης, οι φωνές που λένε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος βίας και αίματος.
Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι, άμαχοι, πληθυσμός που δεν φταίει σε τίποτα. Επαναλαμβάνουμε πως η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να κινητοποιηθεί για να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος και βίας. Πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου ξανά οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί και να βρεθεί επωφελής λύση για τους δύο λαούς. Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ειρήνευση.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ, ενώ, επί των ημερών της αναγνώρισε η Βουλή το παλαιστινιακό κράτος. Παράλληλα, είχε υπάρξει και συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και με τον Αμπάς και με τον ισραηλινό Πρωθυπουργό, στην κατεύθυνση των αποφάσεων του ΟΗΕ.»
Σχετικά με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Διονύσης Καλαματιανός υπογράμμισε πως πρωταγωνιστής αναδείχθηκε η αποχή.
«Η αποτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν πρέπει να γίνεται με όρους εθνικών εκλογών. Βέβαια, διαπιστώνεται ξανά έλλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση. Χρειάζεται όσμωση με την κοινωνία και παρουσία μέσα στις ενώσεις, στους συλλόγους, στη νεολαία. Όσο ο προοδευτικός χώρος παραμένει κατακερματισμένος, τόσο θα ωφελείται η συντηρητική παράταξη του κ. Μητσοτάκη. Εμείς, με ξεκάθαρο τρόπο και πριν τις εκλογές αλλά και τώρα τονίζουμε διαρκώς την ανάγκη στήριξης των προοδευτικών υποψηφίων και σχηματισμών. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πράττει αντίστοιχα.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00