Διονύσης Καλαματιανός για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: «Ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και δικαιώματα»

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών ανά τον κόσμο για ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και δικαιώματα. Αποτελεί όμως και μια αφορμή για να αξιολογήσουμε με ειλικρίνεια αν πραγματικά έχει επιτευχθεί στον καθημερινό βίο η ισότητα των φύλων.

Δυστυχώς, η έμφυλη βία, η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση, όπως προκύπτει και από τα στατιστικά στοιχεία. Δίχως αμφιβολία, η αντιμετώπισή του, εκτός από τα μέτρα καταστολής, βασίζεται κυρίως στην πρόληψη και στη διαμόρφωση συνείδησης. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν ώστε το φαινόμενο αυτό να καταπολεμηθεί στη ρίζα του και να εξαλειφθεί.

Το βέβαιο είναι πως ο αγώνας για την ισότιμη θέση της γυναίκας είναι μια διαρκής προσπάθεια προκειμένου να εκλείψουν πλήρως οι ανισότητες και οι κοινωνικές αδικίες. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας και κατάλληλες πολιτικές, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ισότητα στην καθημερινότητα της γυναίκας. Μια Πολιτεία που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στον εργασιακό βίο.

Related posts

Διονύσης Καλαματιανός στον ΑΝΤ1: «Να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση»

Υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού

Συνεργασία Δήμου-ΕΡΤ για την ανάδειξη του Δήμου Πύργου