Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Μειώνεται ο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Μειώνεται ο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία

από Maria Petroutsa

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στις δεσμεύσεις της, βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, αναγνωρίζοντας σε αυτούς τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν και την συμβολή τους στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας μας και κυρίως της ελληνικής περιφέρειας». Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και η οποία προβλέπει μείωση του ΦΠΑ, από 24% σε 13% για αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα.
Συγκεκριμένα, από την 1η Νοεμβρίου 2023 μειώνεται, από το 24% στο 13%, ο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα, όπως γεωργικούς ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών, γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία, θερμοκήπια, δεξαμενές ιχθυοκαλλιέργεια, αντλίες για υγρά, κινητά σιλό κ.α.
«Με αυτή την στοχευμένη απόφαση της Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενισχύεται ο πρωτογενής τομέας, μειώνεται το κόστος παραγωγής και στηρίζονται οι αγρότες καλλιεργητές, μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για παρέκκλιση από τους προβλεπόμενους συντελεστές ΦΠΑ. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ρεαλιστικό σχέδιο, στέκονται αρωγοί στους παραγωγούς ενώ παράλληλα συμβάλλουν έμπρακτα, με αυτή την τροπολογία, στην μείωση των τιμών για τα αντίστοιχα αγαθά και υπηρεσίες», τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00