Αρχική » Δήλωση της Προέδρου της Επ. Περιβάλλοντος, Δ. Αυγερινοπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Δήλωση της Προέδρου της Επ. Περιβάλλοντος, Δ. Αυγερινοπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

από Maria Petroutsa


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η οποία εορτάζεται κάθε 4 Οκτωβρίου, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, προέβη στην εξής δήλωση:
«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αποτελεί για όλους μας μια ημέρα θύμησης της ενδογενούς αξίας κάθε ζωντανού οργανισμού στον πλανήτη και της ανάγκης να μεριμνούμε για την προστασία και την ευζωία των ζώων, προασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους. Όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα σε μια ευπρεπή ζωή και ο άνθρωπος ως «φύλακας» της φύσης οφείλει να εξασφαλίζει σωστές συνθήκες διαβίωσης για όλα τα είδη.
Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Great or small, Love Them all» και φέρει στο φως την σημασία όλων των όντων, μεγάλων και μικρών, είτε πρόκειται για οικόσιτα είτε άγρια ζώα.
Την σημερινή ημέρα, η σκέψη μας είναι στα χιλιάδες ζώα που χάθηκαν στις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και στις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Οι απώλειες αυτές αναδεικνύουν την ανάγκη οι υποδομές φύλαξης και φροντίδας των ζώων να αναβαθμιστούν και να «θωρακιστούν», λαμβάνοντας υπόψιν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00